Bayer overvejer bud på 40 mia. dollar for Monsanto

Den tyske kemikoncern Bayer overvejer at afgive et bud på 40 mia. dollar for den amerikanske konkurrent Monsanto. Bliver opkøbet til virkelighed vil det skabe verdens største leverandør af såsæd og landbrugskemikalier.

Den tyske kemikoncern Bayer overvejer at afgive et bud på 40 mia. dollar for den amerikanske konkurrent Monsanto. Bliver opkøbet til virkelighed vil det skabe verdens største leverandør af såsæd og landbrugskemikalier. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVER BERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser kilder med indblik i forløbet til nyhedsbureauet Bloomberg.

Den tyske koncern har angivelig ført indledende samtaler - både internt og med eksterne rådgivere - om et opkøb af Monsanto, som anslås at have en markedsværdi på 40 mia. dollar, lyder det fra finansnyhedsbureauets kilder.

Bayer, der værdisættes til omkring 84 mia. euro, har tilsyneladende overvejet, hvordan handlen skal finansieres herunder potentielle salg af aktiver. Men der er endnu ikke truffet en endelig afgørelse, siger Bloombergs kilder.

En fusion vil føre produkter såsom Roundup og herbiciden Sivanto sammen. Det vil også hjælpe Bayer og Monsanto med at positionere sig i forhold til de konsolideringer, som allerede finder sted i branchen, hvor rivalerne Dow Chemical og Dupont sidste år annoncerede planer om at slå driften sammen.

Bayer-aktien falder 0,8 pct. til 99,11 euro på børsen i Frankfurt, mens Monsanto-aktien stiger 16,6 pct. i det amerikanske formarked.