Banknordik vokser udenfor Færøerne

Den færøske bank Banknordik har fået flere kunder i året der gik. Efter at banken i de senere år har udvidet sine aktiviteter uden for det oprindelige markedsområde på Færøerne, bidrager disse aktiviteter nu med mere en halvdelen af indtjeningen i koncernen, oplyser banken.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

I årets fjerde kvartal fik Banknordik et resultat før skat på minus 226 mia. kr. mod et minus på ni mio. kr. i samme kvartal året før.

Årets resultat før nedskrivninger, engangsposter, kursreguleringer og skat blev 242 mio. kr. Det er lidt bedre end forventet ved årets begyndelse, hvor man havde regnet med et lande et sted mellem 200-240 mio. kr.

» Vi er godt tilfredse med resultatet, ikke mindst i lyset af markedsvilkårene og den stærke konkurrence. Vi er især glade for, at de nye aktiviteter nu leverer mere end halvdelen af driftsresultatet og tilmed en pæn udlånsvækst i andet halvår,« siger Banknordiks administrerende direktør Janus Petersen i en kommentar til regnskabet.

»Lige som i andre banker er vores indtægter under stærkt pres i disse år. Men Banknordik er placeret i attraktive markedsområder og har gode muligheder for at øge sine aktiviteter med både hidtidige og nye kunder. Resultaterne i andet halvår viser, at det er muligt at vokse i et stagnerende marked,« siger Janus Petersen.

Efter de store rentefald nedskrives regnskabsmæssig goodwill med 250 mio. kr., oplyser banken.

Banknordik havde en solvens på 14,8 pct. ved årsskiftet og dermed en margin på 5,8 pct.point i forhold til det individuelle kapitalkrav på 9,0 pct., som afspejler bankens kontrollerede risikoprofil, oplyser banken.

Nedskrivningerne på udlån blev markant lavere i 2014 end året før, hvor de lå på 85 mio. kr. mod 148 mio. kr. Driftsresultatet blev herefter 157 mio. kr. i 2014 (før engangsposter og kursreguleringer) mod 107 mio. kr. året før.

Banken foreslår et udbytte på 20 mio. kr. for 2014. Det svarer til 2 kr. per aktie mod 1,50 kr. året før.