Baggers makker vil hoste op med pengene

Bedrageridømte Mikael Ljungman vil hjælpe med at finde en del af pengene mod til gengæld at få strøget sin gæld.

Bedrageridømte Michael Ljungman vil hoste op med nogle af pengene fra IT Factory mod til gengæld at få annulleret sin gæld. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre år efter afsløringen af det omfattende milliardsvindel i IT Factory er Stein Baggers svenske makker, Mikael Ljungman, nu klar til at samarbejde med Kammeradvokaten om at finde en del af de forsvundne penge.

Til gengæld vil svenskeren have slået en streg over den gæld på 200 millioner kroner, som han skylder konkursboet. Gælden venter på ham, når han er færdig med at afsone sin dom på syv års fængsel, skriver Børsen."Vi har en dialog med Ljungman, fordi vi undersøger muligheden ofr at lave en aftale med ham, der gør, at han kan betale et beløb til os," siger Boris Frederiksen, partner hos Kammeradvokaten og kurator i boet efter IT Factory.

"Ljungman signalerer, at han både har viljen og evnen til at betale noget. Så vi skal blive enige om en aftale, der indeholder nogle væsentlige beløb og et element af en saldokvittering, fordi der i givet fald vil være en rabat i forhold til det totale beløb. Der skal vi blive enige om en balance," siger Boris Frederiksen.Indtil videre har Kammeradvokatens arbejde med at opstøve penge efter IT Factorys svindel ikke kastet penge af til kreditorerne. Kammeradvokaten ved ikke, hvor mange af de omkring 200 millioner forsvundne kroner Mikael Ljungman er villig og i stand til at finde frem for at slippe for gælden.

Indtil videre vil kurator heller ikke sige, hvor mange penge, han vil kræve, før han kan gå med til at slå en streg over resten af gælden. Forhandlingerne med Mikael Ljungman er besværliggjort af, at svenskeren er blevet overført til et svensk fængsel. Det er nemlig væsentligt mere restriktivt at besøge en indsat i svensk fængsel end i et dansk.