Domstol afviser Bagger-direktørs millionkrav

Den tidligere IT Factory-direktør i USA, Henrik Jebjerg, krævede oprindeligt 7,7 mio. kr. af konkursboet, men må nøjes med væsentlig mindre.

Det økonomiske efterslæb fra Stein Baggers milliardsvindel spøger stadig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den udstationerede direktør blev et af ofrene for Stein Baggers milliardsvindel tilbage i 2008. Ikke nok med det så må Henrik Jebjerg nu vinke farvel til de millioner, han fik stillet i udsigt, da han droppede sit job i finansministeriet til fordel for en stilling hos Stein Baggers IT Factory. Det skriver Børsen.

Oprindeligt havde Henrik Jebjerg krævet 7,7 mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse og løn i opsigelsesperioden, men det ville første instans i afgørelsen, kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, ikke gå med til. Derfor endte sagen efter en tur i Sø- og Handelsretten, hvor den blev afvist og efterfølgende anket, til sidst i Østre Landsret, hvor man nu har afsagt en dom, der giver Henrik Jebjerg 845.000 kr.. Det svarer til en et halvt års opsigelse og derfor stadig uden den fratrædelsesgodtgørelse, han havde krævet.

"Det er selvfølgelig en tilfredsstillelse at få delvist medhold i landsretten, selvom retten ikke har ment, at jeg var berettiget til fratrædelsesgodtgørelsen, der rummede det største krav. På det personlige plan har det været det hele værd at anke, for Sø og Handelsrettens dom var simpelthen ikke retfærdig," siger Henrik Jebjerg, der i dag er divisionsdirektør i verdens største IT-virksomhed, SAS Institute.

Når hans kontraktbaserede lønvilkår er blevet genstand for et juridisk slagsmål, så skyldes det, at han kun titelmæssigt var direktør. I praksis var han en ledende funktionær og derfor omfattet af funktionærloven. Da IT Factory gik konkurs blev lønkravene fra funktionærerne konkursreguleret nedad,

At Henrik Jebjerg trods alt har fået nogle penge ud af afgørelsen, skyldes især de personlige omkostninger, der har været forbundet med flytningen til USA.

"Efter en samlet vurdering af stillingens karakter og det forhold, at han som udstationeret i USA opgav sin hidtidige bopæl i Danmark og flyttede til USA med hele sin familie, herunder sin ægtefælle, der opgav sit job, findes et rimeligt opsigelsesvarsel passende at kunne fastsættes til 6 måneder," lyder det i dommen.