Apple har flere penge end USAs regering

Tech-firmaet Apple ligger inde med flere kontanter at bruge af end USAs regering.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York: Verdens største tech-firma, Apple, ligger inde med flere midler til forbrug end regeringen i verdens største økonomi, nemlig i USA. Ifølge BBC viser de seneste tal fra finansministeriet i Washington, at regeringen har 73,7 milliarder dollar at bruge af.
De seneste tal fra Apple, der blandt andet er kendt for produkter som iPhone, iPad og iPod, er fra slutningen af juni, og da havde selskabet 76,2 milliarder dollar i kontanter og værdipapirer. I øjeblikket kæmper de amerikanske politikere for at nå til enighed om en aftale, som skal hæve USA's gældsloft senest på tirsdag. Det skal sikre, at USA kan fortsætte med at optage lån for at finansiere statens udgifter.
BBC skriver på sin netavis, at USA i øjeblikket bruger omkring 200 milliarder dollar mere hver måned, end hvad staten får ind via blandt andet skatter. Det svarer til omkring 1045 milliarder kroner. Der er store spekulationer om, hvad Apple kan tænkes at bruge sin store pengetank til. Analytikere mener, at Apple sparer sammen til strategiske opkøb af andre virksomheder og til sikring af patientrettigheder.