Antallet af passagerer ventes at stige i 2014

Efterspørgslen efter flybilletter er ganske solid, og antallet af rejsende inden for flybranchen ventes at stige i løbet af 2014. Konkurrencen imellem flyselskaberne er dog stadig intens og kendetegner en sektor med generelle svære vilkår.

Foto: Miguel Schincariol
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en prognose for flyindustrien, som den internationale sammenslutning af flyselskaber, IATA, har udarbejdet.

Hos IATA ventes det, at antallet af flypassagerer i 2013 vil nå 3,1 mia. personer for derefter at stige 6 pct. til 3,3 mia. personer i 2014.

- Overordnet bevæger udsigterne for industrien sig i den rigtige retning, siger Tony Tyler, der er administrerende direktør hos IATA, som fortsætter:

- Priserne for brændstof forbliver høje, men ligger stadig under toppunktet i 2012. Efterspørgslen stiger i et interval mellem 5-6 pct., og der ses større effektivitet gennem sammenslutninger og joint ventures, der er med til at levere kvalitet over for både passagerer og aktionærer.

Alt er dog ikke helt rosenrødt oppe i de højere luftlag, idet konkurrencen blandt flyselskaberne fortsat er ganske intens. Set for hele luftfartsindustrien venter IATA, at det gennemsnitlige overskud per passager, yield, vil falde 0,2 pct. i 2013, mens det i 2014 vil dykke 0,6 pct.

- Vi er nødt til at kontrollere vores optimisme med en passende forsigtighed. Det er et svært miljø at drive en flyforretning i. Konkurrencen er intens, og de forskellige afkast er svigtende. Fragt-volumenerne har ikke været stigende siden 2010 og omsætningen i samme område er tilbage ved niveauet for 2007, lyder det fra Tony Tyler.