Fusion skaber verdens største flyselskab

Mandag blev verdens største flyselskab officielt en realitet med fusionen mellem American Airlines og US Airways.

Fusionen mellem American Airlines og US Airways skaber verdens største flyselskab med omkring 6.700 flyvninger om dagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCOTT OLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nye selskab skal hedde American Airlines, og det kommer til at have et netværk af næsten 6700 daglige flyvninger til mere end 330 destinationer i mere end 50 lande. Det skriver The Guardian.

»Det er to komplekse organisationer, som skal smeltes sammen over tid. Det er den største udfordring overhovedet. Det bliver ikke nemt, men vi har folk med, der har gjort det før - begge flyselskaber har været igennem en fusion tidligere. Vi har konsulenter om bord, som har gjort det samme med andre luftfartselskaber, så vi tager ved lære af, hvad vi har set andre gøre, og hvad vi selv har oplevet,« siger Doug Parker, tidligere administrerende direktør hos US Airways og nu ansvarlig for det nye selskab, ifølge The Guardian til The Associated Press.

Det var også Doug Parker, der, omgivet af medarbejdere, igangsatte handlen med det fusionerede selskabs aktie, som, ifølge Financial Times steg med 2,7 pct. på den første handelsdag.