Analytiker: Svage sider dominerer i regnskab

Der er væsentligt flere ting, der trækker ned, end ting, der trækker op. Sådan lyder bedømmelsen af DSV's regnskab for fjerde kvartal fra Sydbanks DSV-analytiker Jacob Pedersen.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er meget overraskende, at DSV ikke kan levere indtjeningsfremgang i fjerde kvartal, siger han til Ritzau Finans.

DSV fik et resultat af primær drift før særlige poster på 649 mio. kr. i fjerde kvartal mod 672 mio. kr. i samme periode året før. Markedskonsensus var en fremgang til 702 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

- Det er en ærgerlig trend i DSV, der ellers har været på en opadgående indtjeningskurve de sidste tre kvartaler. Men det stopper så nu, siger Jacob Pedersen.

- Både Road og Air & Sea skyder ret meget ved siden af skiven i fjerde kvartal, og det er i den forkerte retning. Uanset at Solutions leverer bedre end ventet, så kan det ikke overskygge, at de to store divisioner klarer sig svagere, siger analytikeren.

Efter hans vurdering ligger aktietilbagekøb på 200 mio. kr. og udbytte på 1,60 kr. pr. aktie på linje med hvad der var forventet.

DSV-aktien er steget næsten 11 pct. i 2015, og ifølge Jacob Pedersen er mange investorer begyndt at betragte papiret som en udlodningsaktie. Derfor er der stort fokus på selskabets frie pengestrømme, der nåede næsten 2 mia. kr. i 2014. I 2015 venter DSV frie pengestrømme på 2 mia. kr., hvilket Jacob Pedersen betegner som "et fint signal".

Men ellers er forventningerne til 2015 i underkanten af markedets. DSV venter i 2015 et bruttoresultat på 10.500-10.900 mio. kr. og et resultat af primær drift før særlige poster (EBITA) på 2700-2900 mio. kr.

- Kigger vi på prognosen for 15 ser det ud til at investorernes forventninger er løbet lidt for hurtigt. Konsensus ligger over 2,9 på EBITA, konstaterer Jacob Pedersen.

Analytikeren vurderer på den baggrund, at aktiekursen vil falde fra børsstart, men hvis udlodningshistorien får overtaget i løbet af dagen, kan det ændre sig, mener han.