Lastbiltransport trækker ned hos DSV

Verdens sjettestørste speditørvirksomhed kom ud af 2014 en kende under forventningerne. Det er især den store lastbildivision, der trækker ned.

Lastbiltransport trækker ned hos DSV. Verdens sjettestørste speditørvirksomhed kom ud af 2014 en kende under forventningerne. Det er især den store lastbildivision, der trækker ned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk DSV leverede et årsresultat for 2014 en snas under analytikernes forventninger med en omsætning på 48,582 milliarder kroner og et resultat på 10,2297 milliarder kroner.

Der var ellers høje forhåbninger til DSV, der leverede et rekordgodt resultat i tredje kvartal af 2014, men fjerde kvartal skuffer til gengæld. Ser man på DSVs tre divisioner, Air & Sea, Road og Solutions, er der ingen tvivl om, at synderen er den store Road-division, hvis driftsresultat ligger 11 procent under resultatet i 2013.

Til gengæld leverede Air & Sea-divisionen et resultat over forventningerne. Omsætningen på godt 22 milliarder kroner for 2014 endte 56 millioner kroner over analytikernes gennemsnitlige forventning.

»Det var først og fremmest Air & Sea divisionen, der drev væksten i indtjeningen, mens Road divisionen blev påvirket af den intensive konkurrence, der er en del af spillet i vores industri,« skriver adm. direktør Jens Bjørn Andersen i en kommentar til regnskabet.

DSVs forventninger til 2015 er et bruttoresultat på mellem 10,5 og 10,9 milliarder kroner.

»Vi ser optimistisk på 2015; de investeringer, vi de seneste år har gjort for at styrke vores produktivitet, giver et stærkt udgangspunkt for at få mest muligt ud af den globale vækst,« skriver DSV-direktøren.

I år venter DSV en vækst på Air & Sea på 11 procent, hvilket i så fald vil betyde erobring af markedsandele i et marked, der ventes blot at vokse med 3,5 procent.

I et interview med Berlingske Business i oktober slog DSVs bestyrelsesformand Kurt Larsen fast, at tiden nu er inde til opkøb i branchen, og at DSV arbejder på flere fronter i det henseende. Noget tyder imidlertid på, at DSV stadig leder efter den rigtige opkøbskandidat.

DSV har i de seneste fem år tilbagekøbt aktier for i alt 5,5 milliarder kroner, og lancerer nu endnu et tilbagekøbsprogram på 200 millioner kroner og hæver udbyttet per aktie fra 1,5 kr til 1,6 kroner.

»Vi betaler hele tiden penge tilbage til aktionærerne, og det er, fordi vi ikke kan finde noget at købe, fordi konkurrencen om at finde de virksomheder, der er til salg, er stor. Så nogle af de mest oplagte opkøb er taget, og det gør det sværere nu,« sagde Kurt Larsen til Berlingske Business i oktober.