Aktier: DSV risikerer at sakke bagud ved børsåbningen

Transportkoncernen DSV overraskede markedet negativt med en tilbagegang i indtjeningen i fjerde kvartal. Det vil formentlig betyde, at aktiekursen starter dagen i bakgear, når børsen åbner for handel kl. 9.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samlet kan der også blive tale om fald for det samlede danske eliteindeks, C20 Cap, i den tidlige handel. I morgentimerne indikeres der i hvert fald tilbagegang på 0,2 pct. i det tyske DAX-indeks ifølge handelen med aktiefutures, der lader investorer spekulere i fremtidig kursudvikling.

Fredagen kan også blive præget af en afventende stemning forud for den vigtige månedlige jobrapport fra det amerikanske beskæftigelsesministerium. Der ventes ifølge Bloomberg en jobskabelse på 230.000 uden for landbruget i januar samt en uændret arbejdsløshedsprocent på 5,6 pct.

Indtil da er det dog herhjemme transportkoncernen DSV, der vil få mest fokus. Selskabet kom ud af fjerde kvartal 2014 med et driftsresultat, der var svagere end ventet, og en toplinje, der ligeledes lå lidt under analytikernes forventninger.

DSV's driftsoverskud før særlige poster (EBITA) faldt til 649 mio. kr. i kvartalet, hvilket var noget mindre end ventet blandt analytikerne, der ifølge SME Direkt havde spået en fremgang til 702 mio. kr. fra 672 mio. kr. i fjerde kvartal sidste år.

Nettoomsætningen i kvartalet lød på 12.539 mio. kr. mod de ventede 12.560 mio. kr. blandt analytikerne og 11.857 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Det er meget overraskende, at DSV ikke kan levere indtjeningsfremgang i fjerde kvartal. Det er en ærgerlig trend i DSV, der ellers har været på en opadgående indtjeningskurve de sidste tre kvartaler. Men det stopper så nu, siger Jacob Pedersen, analytiker i Sydbank, til Ritzau Finans efter regnskabet.

DSV-aktien har været godt kørende i de seneste måneder og nåede i januar kurs 200 for første gang. Torsdag ved lukketid kostede en DSV-aktie 208,10 kr.

Ellers er der også regnskabsopmærksomhed om den islandske proteseproducent Össur, der er noteret på den københavnske børs. Sent torsdag fremviste Össur et årsregnskab med fremgang trods valutamodvind. 2014 var "fremragende" rent driftsmæssigt ifølge direktør Jon Sigurdsson, mens 2015 ventes at byde på en organisk omsætningsvækst på 3-5 pct. og en EBITDA-margin på 20-21 pct.

Össur-aktien sluttede torsdag i 19,70 kr. inden regnskabet.

SAS kan også tiltrække sig talfokus, når det skandinaviske flyselskab aflægger trafiktal for januar.

For Carlsbergs vedkommende er opmærksomheden af en lidt mere negativ slags, idet to store udenlandske hedgefonde satser på fald i fremtiden for bryggeriaktien. 5,5 mio. aktier i Carlsberg er i øjeblikket lånt ud til såkaldt shorting, sats på kursfald, og det er en femdobling i forhold til normalt, skriver Børsen. Carlsberg-aktien lå torsdag eftermiddag i 503,50, det højeste i år.

/ritzau/FINANS

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk