Analytiker: Carlsberg fuldender ledelseshold

Med tre nye mænd bliver Carlsbergs ledelse fuldendt, mener analytiker, der særligt betegner den nye chef i Asien som et stærkt kort.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Så sent som i januar præsenterede Carlsberg udskiftninger i ledelsen, og nu bliver posen rystet på ny. Chefstolene i de to regioner, Nordeuropa og Vesteuropa, får nye ejermænd, og efter at have stået tom et halvt år, bliver topposten i Asien også besat.

Netop den nye Asien-chef, Roy Bagattini, bliver fremhævet som et godt valg ifølge Sydbanks Carlsberg-analytiker, Morten Imsgard.

”Man får en ny mand i Asien, og det virker som om, det er et rigtigt stærkt kort. Han kommer fra SABMiller, hvor han bl.a. har været chef for den kinesiske forretning og udviklet SABMiller på det kinesiske marked. Han virker som den helt rigtige person til at flytte Carlsberg videre fra der, hvor de er i dag,” siger han.

Den tidligere chef opbyggede den asiatiske forretning, og fokus bliver nu på brandudvikling og optimering af forretningen.

Et stærkt team
Jesper Friis, der skal være chef for Vesteuropa, kommer fra et job i Carlsberg i Norge, og også Jørn Tolstrup Rode, der skal styre den Nordeuropæiske region, har tidligere været ansat i Carlsberg, hvor han har stået i spidsen for de omkostningsbesparende programmer, som kører i hele Nord- og Vesteuropa.

Ifølge Morten Imsgard skal han nu tilbage for at lede de markeder, der er karakteriseret ved stort set ingen vækst.

Det samlede team for Morten Imsgard til at pege tomlen opad.

”Nu ser teamet godt ud i forhold til at flytte Carlsberg mod at blive en mere lønsom forretning og i forhold til den yderligere ekspansion på det asiatiske marked,” lyder vurderingen.

Fyret efter bare fem måneder
Jesper Friis overtager stillingen efter Nils Østbirk. Hans fyring skyldes ifølge Carlsberg dårlig kemi, og man kan da heller ikke klandre Nils Østbirk for ikke at have leveret varen, mener Morten Imsgard.

Morten Imsgard mener ikke, at ledelsesændringerne vil påvirke kursen.