Grænsehandel viger – men ikke med øl

Salget af spiritus, vin og cigaretter i grænsehandlen er faldet støt siden 2003, men danskerne shopper i stor stil øl og vand syd for grænsen.

Foto: Scanpix. Man vurderer, at der hvert år sælges 80 millioner liter øl i grænsehandlen, men i bryggerikredse og blandt købmænd tales der, ifølge Jyllands-Posten, om at den reelle grænsehandel er mellem to og tre gange større.
Læs mere
Fold sammen
De seneste par år har afgiftsnedsættelser fået danskerne til at droppe køreturen til græsen for at købe vin, spiritus og cigaretter. Gevinsterne er simpelthen ikke store nok. Men på øl og vand er historien stadig en anden.

Mens tal fra Danmarks Statistik i går viste at ølsalget igen er i frit fald, og denne gang faldt fra 462 millioner liter i 2007 til 440 millioner liter øl i 2008, skønner Skatteministeriet at grænsehandlen af øl er stort set uændret.

Man vurderer at der hvert år sælges 80 millioner liter øl i grænsehandlen, men i bryggerikredse og blandt købmænd tales der, ifølge Jyllands-Posten, om at den reelle grænsehandel er mellem to og tre gange større.

Rapport om grænsehandel på vej
Hos Danmarks største bryggeri, Carlsberg ønsker man ikke at adressere grænsehandelsproblemet.

”Vi har ingen kommentarer til tallene fra hverken ministeriet eller Danmarks Statistik. Vi har valgt at være med vores produkt, hvor kunderne er,” siger pressechef Jens Bekke til Jyllands-Posten.

I både købmands- og bryggerikredse afventer man spændt en ny rapport om grænsehandlen, der skulle være lige på trapperne.