Markant udskiftning i Carlsberg-ledelsen

Carlsberg ryster flasken og er klar med tre nye personer i den øverste ledelse. Den hidtidige chef for Vesteuropa, Nils Østbirk, forlader Carlsberg efter blot fem måneder i selskabet.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Der er gang i udskiftningerne i Carlsbergs topledelse. I januar annoncerede den danske bryggerigigant sidst udskiftninger på flere af de absolutte topposter, og i dag er det igen tid til store ændringer.

Tre nye chefer er klar til at træde ind i Carlsbergs såkaldte executive committee, der består af de ti højest placerede personer i koncernen.

Italiensk-sydafrikanske Roy Bagattini, 46 år, er udnævnt til chef for Asien-regionen. Han kommer til Carlsberg fra brygggerigruppen SABMiller, hvor han havde titel som Regional Managing Director for Østeuropa. Hermed har Carlsberg lukket et hul i topledelsen, som opstod, da den tidligere Asien-chef Jesper Bjørn Madsen forlod koncernen for lidt over et halvt år siden.

Dårlig kemi bag udskiftning
Jørn Tolstrup Rohde, 48 år, tiltræder som ny chef for den nordeuropæiske region i stedet for Mikael Aro, der skifter til et job som topchef for det finske jernbane- og transportselskab VR Group. Jørn Tolstrup Rohde har tidligere haft topstillinger hos Carlsberg, hvor han bl.a. var adm. direktør i Carlsberg Danmark i perioden 2004-2007.

Jesper Friis, 40 år, er udnævnt som ny chef for den vesteuropæiske region, i stedet for Nils Østbirk, der kom til Carlsberg for fem måneder siden. Nils Østbirk forlader nu Carlsberg. Jesper Friis har været hos Carlsberg siden 2005 og er i dag adm. direktør for Carlsbergs norske datterselskab, Ringnes.

Carlsbergs adm. direktør, Jørgen Buhl Rasmussen, siger i en pressemeddelelse, at Nils Østbirks farvel ikke skyldes manglende kommercielle præstationer, men var et spørgsmål om kemi. Den forklaring bekræfter Nils Østbirk over for Business.dk.

I Januar i år skiftede Jørgen Buhl Rasmussen tre personer i topledelsen ud, da han ønskede mere international erfaring i Carlsberg-toppen. Dengang fyrede Carlsberg den daværende leder af de vesteuropæiske aktiviteter, Alex Myers, denansvarlige for Asien-regionen, Jesper Bjørn Madsen, samt koncernens internationale marketingschef, Jan Hillesland.