Aktionærer jubler over massefyring i Lundbeck

Investorerne er i strålende humør over de mange fyringer i Lundbeck. Det danske medicinalselskab tordner i vejret med omkring 12 pct. i kølvandet af nyheden om, at Lundbeck vil restrukturere og afskedige 1000 ansatte. Heraf skal ca. 300 fyres i Danmark.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Omkring en tredjedel af 1000 varslede stillingsnedlæggelser i Lundbeck vil formentligt ske i Danmark. Her forlader medarbejdere hos Lundbeck i Valby kantinen kl. 10.15 efter medarbejdermøde, onsdag den 19. august 2015. Lundbecks nye topchef, Kåre Schultz, præsenterer sit første regnskab som direktør i medicinaIkoncernen. Medicinalselskabet Lundbeck varsler en omfattende spareplan på tre milliarder kroner med fuld effekt i 2017. 1000 stillinger nedlægges.
Læs mere
Fold sammen

At Lundbeck nu vil skære organisationen til og nedlægge 1000 stillinger i koncernen, er sød musik i aktionærernes ører. Aktien stryger i vejret med godt 12 pct. efter en halv times handel.

Hos Lundbeck begrunder topchef Kåre Schultz de mange fyringer med, at selskabet skal have styr på indtjeningen. I regnskabsåret 2015 venter Lundbeck et driftsunderskud på 7 mia. kr.

»Vi skal have en højere profitabilitet, hvis vi skal kunne investere i udviklingen af Lundbeck og nye lægemidler og dermed skabe værdi for patienter, medarbejdere og aktionærer. Med planen vil vi nedbringe vores omkostninger med omkring tre mia. kr. med fuld effekt i 2017,« siger Kåre Schultz i forbindelse med regnskabet.

Lundbecks forkromede plan vil slå igennem allerede i 2016, vurderer Kåre Schultz.

»Planen vil have effekt allerede fra næste år, hvor vi forventer at realisere et driftsoverskud. Den indebærer en restrukturering af vores hovedkontorsfunktioner samt vores kommercielle organisationer i Europa og andre markeder, hvilket beklageligvis ventes at føre til opsigelse af ca. 1.000 medarbejdere. Vi vil selvfølgelig støtte de mange medarbejdere, der desværre bliver berørt af dette,« siger Lundbeck-direktøren.

Kåre Schultz' spareprogram betyder, at Lundbeck skal barbere tre milliarder kroner af omkostningerne. De mange jobreduktioner skal findes via omstruktureringer af hovedkontoret i Valby og kommercielle aktiviteter i Europa og på »andre markeder,« skriver selskabet i en meddelelse.

TV: »Massefyring er en klassisk Kåre Shultz-aktion«

 

Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, samt Erhvervskommentator på TV 2 Finans, Henrik Ørholst, kommenterer hvordan Kåre Schultz vil nå sine mål: