Lundbeck skal fyre 300 i Danmark

Lundbecks store restruktureringsprogram kommer efter alt at dømme til at koste 300 arbejdspladser i Danmark. Det svarer til omkring 15 pct. af den samlede medarbejderstab i Danmark. Det kan samtidig komme på tale at udflytte job til Polen, mener analytiker.

Foto: Torkil Adsersen. Se Ritzau: Lundbeck skærer 1000 stillinger i milliard-spareplan. Sammen med mit ledelsesteam er det min opfattelse, at Lundbeck med dette program kan drive en vedvarende værditilvækst for alle vore interessenter, siger selskabets nytiltrådte topchef, Kåre Schultz, i regnskabet. ARKIVFOTO: Lundbeck har hovedsæde i Valby, København. Onsdag d. 6. marts. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013)
Læs mere
Fold sammen

Lundbecks topchef Kåre Schultz er klar til at uddele i omegnen af 300 fyresedler til danske ansatte. Det sker som et resultat af den store restruktureringsplan, som selskabet offentliggjorde onsdag morgen. Lundbeck har lige knap 6000 ansatte på verdensplan herunder ca. 2000 i Danmark.

Lundbeck bekræfter overfor Berlingske Business, at der er i udgangspunktet skal afskediges 300 medarbejdere i Danmark.

Hos Sydbank forklarer Lundbeck-analytiker Søren Løntoft Hansen, at Kåre Schultz har sat det store restruktureringsprogram i søen, fordi det danske medicinalselskab igen skal til at tjene penge.

»Det er et restruktureringsprogram, der vedrører en stor del af de ansatte i Lundbeck. Det sker i erkendelse af, at der skal skabes en mere profitabel forretning, som fremtiden skal have et større afkast på den investerede kapital«, siger Søren Løntoft Hansen.

Foruden uddelingen af fyresedler forudser analytikeren samtidig, at Lundbeck vil udflytte stabsstillinger fra Danmark til selskabets businesscenter i Polen.

»Jeg tror helt sikkert, at vi vil se, at Lundbeck vil flytte nogle administrative funktioner fra Danmark til Polen,« siger Søren Løntoft Hansen.

Den store omstruktureringsplan skal reducere Lundbecks samlede omkostningsbase med omkring tre milliarder kroner.

TV: »Massefyringer er en klassisk Kåre Shultz-aktion«