Lundbeck vil nedlægge 1000 job og spare tre milliarder

Lundbecks nye topchef Kåre Schultz tager voldsomt hårdt fat i sit første regnskab. Lundbeck skal nedlægge 1000 stillinger og reducere omkostningerne med tre milliarder kroner.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Lundbecks nye topchef, Kåre Schultz, præsenterer sit første regnskab som direktør i medicinaIkoncernen. Han har tidligere været top-direktør i Novo i mange år og modtog et gyldent håndtryk på omkring 40 mio. kr., da han stoppede i Novo tidligere på året. Pressemøde kl. 10:45.. Medicinalselskabet Lundbeck varsler en omfattende spareplan på tre milliarder kroner med fuld effekt i 2017. 1000 stillinger nedlægges.
Læs mere
Fold sammen

Lundbecks nye topchef Kåre Schultz har onsdag morgen løftet sløret for en voldsom restrukturering af medicinalkoncernen. Dermed kommer topchefens første regnskab til at markere, at der er i den grad er kommet en ny førstemand på broen i Valby.

Kåre Schultz' spareprogram betyder, at Lundbeck skal barbere tre milliarder kroner af omkostningerne. Lundbeck vil i den forbindelse nedlægge 1000 stillinger. De mange jobreduktioner skal findes via omstruktureringer af hovedkontoret i Valby og kommercielle aktiviteter i Europa og på »andre markeder,« skriver selskabet i en meddelelse.

»Sammen med mit ledelsesteam er det min opfattelse, at Lundbeck med dette program kan drive en vedvarende værditilvækst for alle vore interessenter. Vi er bevidste om, at disse beslutninger vil påvirke mange af vore medarbejdere, og vi vil gøre en indsats for at støtte disse medarbejdere, når vi implementerer ændringerne,« siger Kåre Schultz, der tiltrådte som topchef hos Lundbeck den 20. maj i år.

Lundbeck vil i forbindelse med programmet hensætte og nedskrive for 1,7 mia. kr. i tredje kvartal. Derudover kommer en stor reklassificering af forsknings- og udviklingsudgifter på 4,8 mia. kr. I de sidste par år har Lundbeck gennemgået en omfattende omstrukturering af sin europæiske kommercielle infrastruktur, men har nu fundet det nødvendigt at justere den kommercielle struktur yderligere, særligt i Europa.

Det store omstruktureringsprogram vil få fuld effekt fra 2017, skriver Lundbeck.

TV: »Massefyringer er en klassisk Kåre Shultz-aktion«