Syriske hackere angriber Twitter og aviser

Assad-støtter spærrede gennem tre timer for New York Times' netsted.

Syriske hackere angreb den australske internetudbyder MelbourneIT, der sælger og håndterer internetadresser, heriblandt twitter.com og nytimes.com, og ændrede på opsætningen. Foto: Daniel Munoz, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL MUNOZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hackere, der støtter den syriske regering, overtog tirsdag midlertidigt kontrollen med en række amerikanske netsteder, som tilhører New York Times, Twitter og Huffington Post.

Den Syriske Elektroniske Hær, som hackergruppen hedder, har tidligere angrebet medier, som er fjendtlige over for den syriske præsident Bashar al-Assads regime. New York Times' netsted, nytimes.com, var nede i flere timer, og avisen bragte i mellemtiden sine nyheder på et andet af koncernens netsteder samt på avisens Facebook-side.

Hackerne angreb et australsk internetselskab, som håndterer mange større netsteder. De ændrede på opsætningen, så besøgende blev sendt til en server, som hackerne kontrollerede, inden den gik i sort.

Konkurrent fjernede betalingsmur

Angrebet mod Huffington Post var begrænset til den britiske netadresse, mens det sociale netværk Twitter gennem halvanden time oplevede problemer. Twitter siger dog, at hackerne ikke har fået fingrene i brugeroplysninger.

New York Times' IT-direktør, Mark Frons, advarede ifølge BBC de ansatte mod at sende beskeder, indtil situationen var under kontrol. Det skete tre timer senere.

Konkurrenten Wall Street Journal valgte at fjerne sin betalingsmur, mens New York Times var nede, så alle besøgende frit kunne læse indholdet.

Det er kun kort tid siden, at Washington Post, CNN og Time Magazines netsteder blev angrebet af samme gruppe. Taktikken er ikke blot at lægge netstederne ned ved at oversvømme dem med trafik. I stedet bliver selve netadressen ændret, så alle besøgende sendes til potentielt farlige servere.