Spilklienten Steam er nu tilgængelig til Linux

Spilproducenten Valve er i gang med at revolutionere spilmarkedet, og nu har de taget et stort skridt væk fra Windows med lanceringen af Steam til gratissystemet Linux.

I december begyndte spilproducenten Valve en stor betatest af spilklienten Steam til Linux. Den er efter alt at dømme gået som smurt, for torsdag aften blev den endelige version af Steam lanceret til gratis-operativsystemet. Hvis du vil downloade programmet, så kan det gøres via Ubuntus Software Center.

Til at fejre lanceringen har Valve skåret prisen på spillene ned med mellem 50 og 70 procent. Dette tilbud gælder fra nu og frem til torsdag den 21. februar.

Af Valves egne spiltitler, som er tilgængelige i Linux, finder vi blandt andet Half-Life, Counter Strike 1.6, Counter Strike: Source og Team Fortress 2. Køber man sidstnævnte spil får man en gratis Tux-genstand (Linux-pingvinen) med i spillet.

Linux-versionen af Steam understøtter på linje med Windows- og Mac-versionerne Big Picture Mode, som er udviklet for at gøre navigering i menuerne lettere fra sofaen.

Valve har den seneste tid udvist stor iver efter at etablere sig uden for Windows-platformen. Valves topchef Gabe Newell har været særdeles negativ om Windows 8, og planer om at lave en Steam-boks baseret på Linux viser tydeligt, at selskabet ikke er interesseret i at være låst fast til kun én platform.

Læs også: Analyse: Kan Linux erstatte Windows som spilplatform?

Læs artiklen på gamer.no

Oversat af Janus Bødker.