Microsoft overvejer Office til Linux

Linux er ved at vise sig som en seriøs udfordrer til Microsofts produkter, og derfor vil amerikanerne, ifølge rygterne, lancere kontorpakken Office til gratissystemet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gratis og åbne operativsystem Linux bliver fortsat mere udbredt takket være øget brugervenlighed i de mest populære udgaver samt lanceringen af flere større spil på platformen.

Læs også: Analyse: Kan Linux erstatte Windows som spilplatform?

Flere offentlige myndigheder vælger at skifte til Linux-baserede systemer, og dermed må gamle giganter som Microsoft hive op i ærmerne for at genvinde de tabte markedsandele.

Ifølge hjemmesiden Phoronix vil det amerikanske selskab derfor være klar til at udgive en Linux-version af kontorpakken Office. Det kan ske allerede i 2014.

Fuldværdig Linux-udgave

Større Linux-popularitet betyder også større popularitet for de gratis Office-rivaler som OpenOffice og LibreOffice. Man kan godt nok allerede få Microsofts Office-pakke i Linux via tjenester som Wine, men dette er ikke et optimalt alternativ.

Forleden blev konferencen Free Open-Source Developers' European Meeting afholdt i Bruxelles i Belgien. Her fik hjemmesiden Phoronix en interessant nyhed at vide fra en anonym kilde, og den gik ud på, at Microsoft for alvor overvejer en fuldværdig Linux-udgave af Office.

Linux har vist sig som et kommercielt levedygtigt system, hvilket Microsoft ikke kan tillade sig at bevæge sig udenom. Selskabet vil for eksempel udgive en Office-version til smartphones på det Linux-baserede operativsystem Android senere i år.

Læs også: Microsoft Office kommer endelig til iOS og Android

Ikke ubekendt med Linux

Microsoft er angiveligt allerede i gang med at teste Linux-versioner af Office internt. Om dette resulterer i en lancering i 2014 er fortsat uvist, men det er ikke helt umuligt.

Den amerikanske IT-gigant er ikke helt ubekendt med at arbejde på forskellige Linux-projekter. De bidrager for eksempel til virtualiseringsdrivere til Linux-kernen og sponserer blandt andet den årlige LinuxTag-konference i Tyskland.

Foreløbig er der ingen officielle Microsoft-programmer tilgængelig til Linux med undtagelse af samtaletjenesten Skype, som selskabet opkøbte for små to år siden.

Læs også: Lang ventetid på Ubuntu-mobiler

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.