Samsung klar med to nye Galaxy Tab 3

Nye tavlecomputere på 8 og 10,1 tommer lægger sig i den billigere ende af skalaen.

Galaxy Tab 3 kommer i handelen i denne måned i udgaver på 7, 8 og 10,1 tommer (billedet). Foto: Samsung Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung udvider sin serie af Galaxy Tab-tavlecomputere med to nye størrelser på otte og 10,1 tommer, som skal supplere syvtommerudgaven, der blev annonceret for nylig.

Med Galaxy Tab 3-serien, som kan købes allerede i denne måned, breder den sydkoreanske elektronikgigant sig nu, og ottetommerudgaven ses især som et modtræk til Apples populære iPad Mini og Googles prisbillige Nexus 7. Galaxy Tab 3 8.0 er samtidig et billigere alternativ til Samsungs egen nylige Galaxy Note 8.0. Skærmens opløsning er på 1.280 x 800 pixler og har en 1,5 GHz dobbeltkerneprocessor, et frontkamera på 1,3 megapixler og et kamera bagpå på fem megapixler.

Intel får foden indenfor

10,1-tommermodellen er udstyret med en 1,6 GHz-processor fra chipgiganten Intel, som dermed får foden indenfor på det tavlecomputermarked, som ikke har været Intels kerneforretning. Denne tavlecomputer har også en skærmopløsning på 1.280 x 800 pixler, et frontkamera på 1,3 megapixler og et kamera bagpå på tre megapixler.

Galaxy Tab 3 8.0 og Galaxy Tab 3 10.1 kan købes med 16 eller 32 gigabyte lagerplads, og begge har plads til at udvide med et MikroSD-kort. Begge kommer i rent trådløse udgaver og til mobilforbindelse på 3G- og 4G-/LTE-nettene.

Styresystemet er Android 4.2 (kaldet »Jelly Bean«).

Priserne på Galaxy Tab 3-serien spænder fra 1.700 til 4.200 kroner.