Galaxy Tab 3 på syv tommer klar i maj

Samsungs første opdaterede Galaxy Tab-tavlecomputer skal i størrelse og pris konkurrere med Apples iPad Mini.

Den teknologiske indmad i Galaxy Tab 3 har store ligheder med forgængeren, men Samsungs nyeste tavle-PC er blevet lettere og tyndere og har fået opfrisket sit design. Foto: Samsung Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung udvider sin række af Galaxy Tab-tavlecomputere med en syvtommersag, som når ud på hylderne inden for de kommende par måneder.

Galaxy Tab 3 bliver dermed den seneste tavle-PC i lille størrelse. Her går den i flæsket på Apples iPad Mini, Googles Nexus 7, Amazons Kindle Fire, HTCs Flyver og Samsungs egen Galaxy Tab 2 7.0.

Trådløs model klar i maj

Hvad prisen bliver, og hvornår Galaxy Tab 3 præcis kommer, er endnu ikke offentliggjort. Der kommer en model til udelukkende trådløs brug i maj, lover Samsung, og en 3G-version, som kan kobles til mobilnettet, vil følge senere.

Ud fra den teknologiske indmad ser det ud til, at Galaxy Tab 3 vil ligge i mellemprislejet og dermed blive en direkte konkurrent til de mest populære syvtommermodeller fra konkurrenterne.

Galaxy Tab 3 kommer med et kamera i en opløsning på tre megapixler bagpå, et kamera på 1,3 megapixler foran, en arbejdshukommelse på en gigabyte RAM og med mulighed for at vælge mellem otte og 16 gigabyte lagerplads. Den kan dog udvides med et mikro-SD-kort til op til 64 gigabyte. Processoren er tokernet med 1,2 GHz, og skærmopløsningen er på 1.024 x 600 pixler med en tæthed på 169 ppi. I det store hele svarer det til Galaxy Tab 2, som snart er et år gammel. Men Galaxy Tab 3 er lidt lettere og tyndere, og designet har fået en visuel overhaling, så det svarer til de nyeste modeller Samsungs Galaxy S-serie

Styresystemet er Android 4.1 (Jelly Bean), altså næstnyeste udgave.

Telefon større end tavlecomputer

Sydkoreanske Samsung er siden begyndelsen af 2012 verdens største mobilproducent og den førende producent af Android-udstyr. Samsung tog tidligt kampen op mod Apples iPad gennem sin første Galaxy Tab, som siden er blevet opdateret utallige gange og i utallige størrelser, samtidig med at Galaxy Note-mobiltelefonserien udvides og vokser i fysisk størrelse, så den nyeste af slagsen faktisk er større end den kommende Galaxy Tab 3.

Apples iPad Mini kom i oktober 2012.