Ny spillekonsol vil give Playstation og Xbox baghjul

Nu kommer der angiveligt en seriøs udfordrer til Playstation og Xbox: 'Steam Box'.

Den store familie af spillekonsoller får måske snart et nyt medlem: 'Steam Box'. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke så mærkeligt, hvis folkene hos Sony og Microsoft sveder i hænderne.

Der er nemlig efter sigende en særdeles seriøs udfordrer til Playstation og X-box på vej - 'Steam Box'. 'Steam' er i forvejen en utroligt populær digital spilplatform, som giver adgang til populære spil og en venne-funktion meget lig Facebooks. Nu vil firmaet bag, Valve, angiveligt rykke succesen på konsol.

The Verge citerer fredag anonyme kilder hos Valve for følgende budskab: "Du vil aldrig se dig tilbage."

Den nye konsol bliver angiveligt sat op, så den kan køre almindelige PC-spil, men også spil fra konkurrerende producenter, som for eksempel EA's Origin. Den skal også kunne fungere i samspil med tv, hvilket gør, at Steam Box også kan blive en ny konkurrent til Apple TV.

Valve medgrundlæggeren Gabe Newell formulerede sig såre simpelt for nylig:

"Altså, hvis vi bliver nødt til at sælge hardware, så gør vi det," sagde han til Penny Arcade.

Nu har The Verge altså fulgt op på den kryptiske kommentar og skriver fredag, at Valve allerede er i fuld gang med at udvikle 'Steam Box'. Valve tager samme tilgang som Google gjorde med Android: Vi har softwaren, I kommer med hardwaren.

I denne sammenhæng formulerede Gabe Newell sig igen yderst diplomatisk til Penny Arcade.

"Vi vil hellere have hardwarefolk, der er gode til at lave og distribuere hardware, til at lave det. Vi tror, det er vigtigt, at hvis det er, hvad vi ender med at blive nødt til, så er det det, vi ender med at blive nødt til."

Rygterne fortsætter. Gamingcomputeren Alienware X51, som kom i januar, skulle efter sigende være blevet tilpasset Steam-systemet og altså være en tidlig prototype på Steam Box. Og Valve har holdt møder med potentielle partnere under Consumer Electronics Show, som blev afholdt 10. til 13. januar.

Steam Box bliver muligvis afsløret ved Game Developers Conference, som afholdes fra på mandag til onsdag i San Francisco. Alternativt kan Valve vente til Electronic Entertainment Expo, som løber den femte til den syvende juni.