Wozniacki forventer hård kamp mod servekanonen Konta

Johanna Konta og Caroline Wozniacki har aldrig mødt hinanden før, selv om de er nummer ni og 20 i verden.

Britiske Johanna Konta server under sin kamp mod japanske Naomi Osaka. Det er især serven og forhånden, som Konta mestrer. Scanpix/Paul Crock Fold sammen
Læs mere

Der er lagt op til et tæt opgør, når britiske Johanna Konta og danske Caroline Wozniacki støder sammen i tredje runde af Australian Open.

De to har aldrig mødt hinanden før. Det skyldes primært, at Konta først for alvor slog igennem på den store tennisscene i 2016, hvor hun nåede semifinalen i Australian Open.

- Det er sjældent, man spiller mod nogen, man aldrig har mødt før. Men det var først sidste år, hun brød igennem, så på den måde er hun lidt en ny spiller, siger Caroline Wozniacki om sin kommende modstander.

Danskeren har også bidt mærke i Kontas historie. Efter flere år med svingende resultater og en placering uden for verdensranglistens top 100, tog karrieren pludselig fart for briten.

Efter en god sæson i 2016 er hun nu nummer ni i verden. Wozniacki er nummer 20.

- Hun har været i gang i mange år. Hun har prøvet at slå igennem, og hun har altid spillet godt. Men hun er brudt igennem sidste år efter en lang karriere, og det er godt at se, synes jeg, siger Caroline Wozniacki.

Konta er født i Sydney, og hun var australier indtil 2012, hvor hun skiftede statsborgerskab.

Hun har især en stærk serv, som bliver den store udfordring for Wozniacki.

- Hun har virkelig en god serv og en god forhånd, men jeg stoler på mine returneringer. Og så skal jeg sende hende rundt på banen. Hun skal ud og røre sig, siger Wozniacki.

Den tidligere verdensetter føler sig i god form efter to kampe i turneringen, der er forløbet relativt problemfrit.

Først sendte Wozniacki australske Arina Rodionova ud med cifrene 6-1, 6-2, og bagefter røg kroatiske Donna Vekic samme vej med 6-1, 6-3.

Men nu venter en modstander af en anden kaliber.

- Jeg tror, at hver kamp er forskellig. Nu møder jeg en anden modstander, men jeg føler mig godt tilpas, og jeg har fået en god træning i benene i dag. Og så skal jeg spille rigtig godt mod Johanna for at vinde, siger hun.

Wozniacki forventer ikke, at hun vil blive sat under pres fra tilskuerne ved turneringen, selv om Konta er født og opvokset i Australien.

- Jeg har rimelig mange fans her, så jeg tror, at jeg nok skal få opbakning.

Tennisspilleren forventer dog en hård kamp mod Konta, der har spillet overbevisende i turneringens første to kampe.

- Jeg ved ikke rigtig, hvordan kampen bliver, før jeg står der. Jeg har jo aldrig mødt hende før. Jeg føler, at jeg kan slå alle, og jeg har det godt både på og uden for banen, så jeg tror på det, siger Wozniacki.

De to spiller lørdag den tredje kamp på Margaret Court Arena.

Et bud vil være, at kampen bliver spillet mellem 6 og 7 lørdag morgen dansk tid, men det kan både blive lidt før og efter.

/ritzau/