Team Danmark skuffet over dansk VM-facit

Team Danmarks direktør, Michael Andersen, er ikke tilfreds med det danske holds indsats ved VM i badminton. Han havde håbet på mere i herre- og mixeddouble.

Det kunne være Peter Gade, der viser dommeren, hvor tæt han var på en VM-semifinale, men det er dog en diskussion om en liniekendelse, som danskeren har rodet sig ud i. Hvilket dommeren takserer til et gult kort. Foto: Zainal Abd Halim Fold sammen
Læs mere

I går faldt de sidste to danske deltagere ved VM, da både Peter Gade og Kenneth Jonassen tabte deres kvartfinale. Dermed vender det danske badmintonlandshold for kun anden gang hjem fra et VM uden medaljer. Efter Jakarta i 1989 blev Putra Stadium i Kuala Lumpur skueplads for det historisk dårlige facit, og med kun to kvartfinaler i herresingle var det danske hold langt fra at leve op til den målsætning om to medaljer, som Team Danmark og Danmarks Badminton Forbund i fællesskab har udarbejdet.

»Resultatmæssigt er det en skuffelse. Vi skulle spille med i kvartfinalerne i tre rækker, men kom kun til det i herresingle,« siger Team Danmarks direktør, Michael Andersen.

Han er især skuffet over, at de to herredoubler, Jens Eriksen/Martin Lundgaard og Lars Paaske/Jonas Rasmussen, røg ud tidligere end beregnet. Desuden ærgrer det også Michael Andersen, at mixeddoublen Thomas Laybourn/Kamilla Rytter Juhl tabte meget stort i ottendedelsfinalen til et koreansk par.

»Det er meget skuffende, at mixeddoublen får så store klø (12-21, 10-21, red.). Jeg havde måske inderst inde troet, at de havde den største medaljechance,« siger Michael Andersen.

Team Danmarks direktør mener, at indsatsen er godkendt i herresingle, damesingle og damedouble, om end han havde håbet, at Peter Gade eller Kenneth Jonassen kunne hente en medalje. På positivsiden noterer han, at den unge useedede herredouble Simon Mollyhus/Anders Kristiansen slog et seedet par fra Hongkong, og derefter tvang de sjetteseedede malaysiere, Tan Fook Choong/Wan Wah Lee, ud i tre sæt i ottendedelsfinalen. Parret fra Malaysia slog i går de forsvarende verdensmestre fra Kina, Fu Haifeng/Cai Yun, i kvartfinalen.

Den danske landstræner, Steen S. Pedersen, er enig i, at VM ikke gik som håbet.

»Det er selvfølgelig en skuffelse at komme hjem uden medaljer. Men det er måske ikke et stort chok, for det er jo ikke sådan, at vi har vundet en masse Super Series-turneringer. Resultatet gør, at vi skal sætte os sammen med spillerne og vurdere, hvordan vi kan gøre det her bedre. Vi må foretage nogle ting omkring træningen for at geare os op til OL,« siger han.

Landstræneren peger også på, at konkurrencen i verdenstoppen er blevet skærpet, hvilket gør det endnu sværere at hente medaljer.

»Der er 15 nationer med i kvartfinalerne ved dette VM, så feltet er tre gange så stort som tidligere. Det er ikke kun Danmark, Kina, Indonesien, Korea og Malaysia længere,« siger han. /ritzau/