Farvel til Steen Pedersen

Steen Pedersen stopper som cheflandstræner, når hans kontrakt med Danmarks Badminton Forbund udløber ved udgangen af 2008. Han ved endnu ikke, hvad han så skal lave.

Steen Pedersen har i sine hidtil godt seks år i spidsen for de bedste danske badmintonspillere været en af landets mest kendte landstrænerskikkelser. Foto: SXP Fold sammen
Læs mere

Steen Pedersen stopper som cheflandstræner for de bedste badmintonspillere ved udgangen af 2008, når hans nuværende kontrakt udløber. Men det er nu ingen overraskende beslutning, for allerede for et års tid udtalte han her i avisen, at han overvejede at sige farvel efter OL.

»Det er også en beslutning, som jeg traf allerede for et halvt års tid siden, men jeg har skullet finde det rette tidspunkt at melde det ud på,« siger Steen Pedersen til Berlingske Tidende, og det har altså været nu, her under Copenhagen Masters, der slutter i morgen.

Steen Pedersen, der bor i Hillerød, er 42 år og har været tilknyttet Danmarks Badminton Forbund, DBF, siden 1995. I første omgang som assisterende landstræner og siden 2001 som cheflandstræner. Han erkender, at det er lidt underligt, at der fortsat er ét helt år til, han stopper, men som han siger:

»Der bliver tale om et meget spændende år med EM, OL samt Thomas og Uber Cup.«

Steen Pedersen ved endnu ikke, hvad skal beskæfige sig med, når han ikke længere er landstræner.

»Men det kan godt være, det bliver noget med coaching og personlig udvikling. Det kan være inden for sport, men det kan også være i virksomheder,« siger Steen Pedersen, der som cheflandstræner i perioder - især i visse medier - har været en del i skudlinien, fordi Danmark under ham ikke har opnået lige så mange store triumfer som i tiden forinden.

Færre topresultater efter OL
Men det danske VM- og OL-medaljepotentiale har de senere år heller ikke været lige stort som tidligere, og efter OL bliver der formentlig tale om endnu færre danske topresultater, fordi flere topspillere til den tid ventes at stoppe. Men det har nu ikke haft betydning for hans beslutning:

»Nej, for det er først og fremmest spillernes udvikling, der interesserer mig.«

Steen Pedersen vil bestemt heller ikke afvise, at han en dag vender tilbage til forbundet, i en eller anden funktion.

»Jeg vil ikke udelukke noget som helst,« siger Steen Pedersen, som helt klart også forventer at fastholde en vis tilknytning til badmintonsporten.

Mindre inflydelse
Selv om Steen Pedersen først stopper om et år, vil hans »magt« allerede være mindre om godt fire måneder. For den 1. maj. står det fast, hvem der skal til OL, »og alle de doublespillere, der ikke skal til OL, vil i princippet indgå i overvejelserne om, hvordan nye konstellationer skal se ud. Men der vil så nok blive tale om en kollektiv beslutning,« lyder det fra Steen Pedersen.

Og efter OL vil han så komme til at fylde endnu mindre, medmindre han allerede til den tid stopper, for at lade en anden komme til.