Romario slap billigt

Den tidligere verdensstjerne Romario er straffet med udelukkelse fra al fodbold i fire måneder efter en dopingsag.

Romario har fået en karantænestraf på fire måneder for. Dermed er hans eftermæle krakeleret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Antonio Scorza/AFP

Romario har måske spillet sin sidste kamp.

Legenden blev efter en kamp for Vasco da Gama mod Palmeiras testet positiv for brug af et stof, som ifølge brasilianerens udsagn har været i et hårplejemiddel, som han har brugt i sin kamp for at få lov at beholde sin nuværende, naturlige paryk.

Men den forklaring hoppede det brasilianske fodboldforbunds disciplinærkomite ikke på.

Mild straf
Romario, der siden dopingindrømmelsen er blevet træner for Vasco Da Gama, kan dog trøste sig med, at straffen er forholdsvis mild.

Sidste år fik den tidligere West Ham-spiller Stan Lazaridis tolv måneder for at have samme middel i blodet, da dopingkontrollanter bad om en test.

Men Romario slap tre gang så kort en karantæne.

Trist eftermæle
Den tidligere Barcelona-angriber er i de senere år mest kendt for at forsøge at slå nå 1000 scorede mål. Det lykkedes i følge ham selv, da han scorede på et straffe mod Sport Recife i maj i år.

Men flere af målene er scoret i ungdomsårene, mens andre er scoret i betydningsløse kampe. Men i stedet for en hed debat om det emne er det nu doping, der overskygger Romarios ellers fabelagtige karriere.

Erkendte selv
Romario erkendte selv dopingmisbruget først i december, og nu har det brasilianske fodboldforbunds disciplinærkomité afsagt dom over den 41-årige VM-vinder anno 1994.

Karantænen lyder på 120 dage, og dermed er karrieren formentlig slut for Romario, hvis oprindelige plan var at spille den uigenkaldeligt sidste kamp først i det nye år.