Luiz dummede sig igen i sikker Barca-sejr

David Luiz havde svært ved at følge med landsmanden Neymar i Champions League-kvartfinalen mod Barcelona. Fold sammen
Læs mere

David Luiz blev igen skurk for PSG, da Barcelona spillede sig sikkert videre til semifinalen med en 2-0-sejr i giganternes returopgør i Champions League på to mål af Neymar.

Eiffeltårnet forbinder de fleste med romantik, en fremragende udsigt eller et afsindigt flot monument, men hvis den brasilianske forsvarsspiller David Luiz i fremtiden får mere dystre associationer, når han tænker på den tårnhøje seværdighed i Paris, vil det være ganske forståeligt.

Efter parisernes 1-3-nederlag i første Champions League-kvartfinale blev David Luiz sammenlignet med Eiffeltårnet, fordi Luis Suarez ikke bare én, men to gange lavede en tunnel på brasilianeren - og scorede efterfølgende. Sammenligningen refererede til det store mellemrum mellem brasilianerens ben, ganske som den flotte skulptur også har det i virkeligheden.

Men hvor den 520 millioner kroner dyre fodboldspiller mindede om Eiffeltårnet i første kamp, var han i returopgøret forvandlet til marmorkirken Sacré-Cœur, der bogstaveligt talt står som forstenet på toppen af Montmartre.

Andrés Initesta kunne med en veltimet stikning sende bolden forbi den stillestående David Luiz ved hjemmeholdets første scoring, og det går ikke ustraffet hen, når Neymar får sådan en bold serveret helt fri med målmanden.

Der skulle kun spilles lidt over en halv time, før David Luiz igen smeltede fuldstændig ned. Den brasilianske landsholdskollega Dani Alves sparkede et flot indlæg ind i panden på samba-drengen Neymar, der igen tildelte PSG-forsvaren Luiz den ultimative straf for sin denne gang miserable opdækning i feltet.

David Luiz var færdig med at klovne rundt for denne sæson i Champions League, og der kan ikke gøres mange indvendinger imod, at pariserne er ude af den prestigefyldte turnering, som klubejer Nasser Al-Khelaifi fra Qatar ellers så inderligt drømmer om at vinde.

Over to kampe har Barcelona været PSG fuldstændig overlegne, og med det videre avancement til semifinalen har Luis Enrique stadig muligheden for at hjemtage Champions League-titel nummer fem til Barcelona.

Helt vild bliver jubelen på Plaza Catalunya for enden af gågaden La Rambla først, hvis Barcelona også vinder La Primera og Copa Del Rey - sker det, vil det være en gentagelse af sæsonen 2009, hvor Barcelona blev den første klub i Spanien til at vinde 'the treble'. I den hjemlige liga fører Barcelona med to point ned til Real Madrid, mens Atheltic Bilbao er sidste forhindring tilbage i pokalturneringen.

24. april trækkes der lod til Champions League-semifinalerne.