Lægerne har aldrig set noget lignende: Zlatans knæ kan blive forskningsprojekt

Foto: OLI SCARFF

Selv om det var to af verdens fremmeste om mest rutinerede knæspecialister – dr. Freddie FU og Volker Musahl – der stod for operationen af den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic, måtte de to eksperter alligevel spærre øjnene op, da de åbnede Manchester United-stjernens skadede knæ.

»Hans knæ er så stærkt, at lægerne sagde, at de aldrig havde set noget lignende. Det er næsten umuligt for at fodboldspiller med en 20 år lang karriere bag sig at have så rent et knæ – med ingen skader i det,« fortæller Zlatans agent, Mino Raiola, ifølge svenske Expressen.

Lægerne var ifølge Raiola så fascineret af svenskerens krop, at de vil gøre ham til et forskningsprojekt, når han engang pensionerer sine fodboldstøvler.

»Zlatan er så stærk, at lægen vil have ham tilbage efter karrieren for at forske på ham. De arbejder på verdens bedste forskningsinstitut for knæ og ledbånd. De forsker meget i emnet, og det er derfor, at de er dygtigere end alle andre. Så efter Zlatans karriere tager vi tilbage til lægen og åbner ham for at forske på hans ledbånd.«

Det var i Europa League-kvartfinalen mod Anderlecht, at Zlatan efter en hovedstødsduel landede helt forkert og fik alvorlige skader på led- og korsbåndet i sit venstre knæ.

Zlatan har været en kæmpe succes i Manchester United, som han skiftede til i sommer. Svenskeren står noteret for 28 mål i 46 kampe for de røde djævle.

Det vides dog ikke, om opholdet i United forlænges. Zlatan Ibrahimovic har ikke meldt offentligt ud, hvad hans planer for karrieren er i den kommende sæson. Det vides heller ikke, om Manchester United vil tilbyde ham en forlængelse.