Danske seere kan streame fodboldkampe med Harder og Nadim

Nent har købt rettighederne til flere af de bedste kvindelige fodboldligaer i Europa.

Danske Pernille Harder (th.) har været en profil for sin tyske klub, Wolfsburg, siden skiftet fra Linköpings FC i 2017. Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Kvindefodbolden har vokseværk, og nu bliver nemmere at følge en stribe af de bedste fodboldspillere i Europas største ligaer.

På streamingtjenesten Viaplay kan danske seere fremover følge topligaerne i England, Tyskland og Frankrig, mens enkelte kampe bliver vist på tv.

Det skriver Nordic Entertainment Group (Nent) i en pressemeddelelse.

Det betyder, at danskerne blandt andet vil kunne se den danske verdensstjerne Pernille Harder, der slår sine folder i tyske Wolfsburg.

»Det er et stort skridt i udviklingen af kvindefodbolden, at et veletableret tv-selskab som Nordic Entertainment Group nu vil vise de allerbedste kvindelige fodboldligaer fra Tyskland, Frankrig og England.«

»Jeg vil sige, at det er et historisk skridt, som jeg er sikker på, vil gavne alle kvindelige fodboldspillere rundt om i Europa,« siger Harder i pressemeddelelsen.

Det samme gælder angriberen Nadia Nadim, som spiller for Paris Saint-Germain i den franske liga, og flere andre danske landsholdsprofiler.

»Vores seere kan nu se frem til mere end 130 livekampe fra disse tre spændende ligaer med danske stjerner i nøgleroller på deres hold,« siger Kim Mikkelsen der har ansvaret for sport hos Nent.

/ritzau/