22-årig bliver yngste FA Cup-manager nogensinde

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag kommer Romsey Towns manager James Phillips formentlig til at skrive historie, når han bliver den yngste nogensinde til at stå i spidsen for et mandskab i FA Cup'en.

Det kommer sandsynligvis hverken til at regne med konfetti eller stjernestøv, når Romsey Town og Fareham Town lørdag tørner sammen i den runde, der kaldes Extra Preliminary Round i den engelske FA Cup. Men ikke desto mindre bliver det en stor dag for Romsey Towns manager, der bare er 22 år.

- Jeg er uhyre stolt. Det er en massiv bedrift, fortæller Phillips til BBC.

Siden har var 16 år har han trænet i fodboldklubber, og sidste år blev han tilbudt assistent-rollen for Romsey Town, inden han i april overtog cheftræner-rollen. Romsey Town er til dagligt at finde i den 9.-bedste engelske-række ligesom lørdagens modstander Fareham Town. Og Phillips har en kærlighed for mindre klubber.

- Jeg var et af de sørgelige mennesker, der sad og spillede Championship Manager (et computerspil, red.) i timevis. Jeg forsøgte altid at tage de små klubber op igennem rækkerne, fortæller den 22-årige, der stadig bor hos sine forældre.

Han erkender, at det er en lidt anderledes opgave, at tage sig af ægte fodboldspillere, specielt når er ældre end en selv. Men ind til videre går det glimrende for den håbefulde manager-spire.

- Den ældste spiller på holdet er 33. Han er anfører og har været i klubben i seks-syv sæsoner. Han har altid bakket mig 100 procent op og har altid været meget behjælpelig. Der har aldrig været problemer med ham eller nogen af de andre spillere, fortæller Phillips.

Når Romsey Town i næste sæson tørner ud i Wessex League Division One, så forventer den unge manager et par hævede øjenbryn, men han er klar til udfordringen. Phillips, der til daglig bygger specialbestilte biler, drømmer om at arbejde professionelt indenfor fodbold en skønne dag. Indtil videre har han taget FA's trænerkursus og begynder til september på UEFAs B-licens.