»Vegansk mafia« chikanerer slagter

En gruppe veganere har udsat en slagter i Albertslund for en shit-storm med dårlige anmeldelser på stribe. Men nu drukner de faste kunder deres slagter i femstjernede anmeldelser og kærlige ord.

Lækkert eller ulækkert? Det sidste, mener en gruppe veganere, der har besluttet sig for at bestorme en slagters Facebook-side med negative anmeldelser. Men nu går kunderne til modangreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEAN-PAUL PELISSIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gruppe veganere besluttede sig i sidste weekend for at gå til angreb på en slagter i Albertslund.

Veganernes våben var etstjernede anmeldelser, ledsaget af tekster som denne på slagterens Facebook-side:

»Dyr er ikke mad«, og »Ingen vil ha hår i maden, og nogle af os er så ekstreme vi ej heller vil ha blod, lig, fedt hormoner og eller bakterier i maden, der følger med i et fx. Baby ko lig produkt«

Da slagtermester Jan Larsen fra Karl Johan Center Slagter i Albertslund opdagede, at hans butik var blevet shit-stormet af vrede veganere og pludselig kun scorede 4,2 i stedet for 4,9 (det bedste er 5) i samlet karakter fra anmelderne, skrev han på sin Facebook-side denne opfordring til sine kunder:

»Over weekenden har vi modtaget en del 1-stjernede anmeldelser af en gruppe veganere (med stort V!). Det er vi kede af, og vi vil meget gerne høre, hvilket produkt de har købt i vores butik, og hvorfor det ikke levet op til deres forventninger. Vi vil samtidig gerne modtage anmeldelser fra alle vores dejlige faste og nye kunder.«

Folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S), der bor i Albertslund og er valgt på Vestegnen, fulgte trop med en opfordring til at spise frokost ved slagteren. Han har selv valgt at spise frokost hos slagteren, og refererer veganerne for at skrive, at de udgør en voksende bevægelse - en »vegansk mafia«.

Opfordringerne virkede. Sidst på eftermiddagen bugnede Albertslund-slagterens Facebook-side med femstjernede anmeldelser og kærlige, rosende ord. Over 700 anmeldelser var femstjernede ved Berlingskes seneste tjek, og den samlede karakter var igen tilbage på 4,9. Veganerne kæmpede dog ihærdigt imod, og antallet af etstjernede anmeldelser steg ligeledes støt og var nået op på 22.

Mattias Tesfaye forklarer Berlingske om sin kamp for den lokale slagter:

»Jeg synes, der er en tiltagende tendens til, at vi går rundt og moraliserer over, hvad andre spiser. I dette tilfælde er det veganere, der ikke kan nøjes med selv at undlade at spise kød - hvilket er fint nok - men de har også har et behov for at skulle fortælle andre mennesker, at de heller ikke skal spise kød. Her i lokalområdet holder vi af vores butikker, og det er en kvalitetsbutik med godt kød, og de er også flinke til at tage lærlinge. Har de overhovedet været i Albertslund, eller sidder de bare hjemme i deres sofaer og fører en vendetta mod en lille mand, der driver sin butik,« siger Mattias Tesfaye.

Slagtermester Jan Larsen har til TV2 Lorry udtalt:

»Hvis de kommer her og spørger efter veganske pølser eller andet, kan de få en gulerod.«

Flere af slagterens kunder har på Facebook spurgt veganerne, hvilket slagterprodukt de har købt, som har været dårligt?

En af veganerne svarer: »Absolut intet.... støtter ik unødvendigt lidelse og død bare for smag.«