Bill Clinton: Jeg er veganer

For få år siden var det en diæt forbeholdt de lettere aparte: At være veganer. Men nu springer Bill Clinton ud som forsager af kød, æg og mejeriprodukter.

Det her er det slut med. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIM SLOAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bill Clinton er nu veganer.

Det siger han i et interview med CNN.

Og det er i sig selv opsigtsvækkende, at den tidligere så altspisende eks-præsident nu forsager kød, æg og mejeriprodukter, men det er endnu mere opsigtsvækkende som en tendens, påpeger bloggeren David Weigel hos Slate.

Mærkeligt

Han noterer, at da den Demokratiske præsidentkandidat Dennis Kucinich i 2003 sagde, at han var veganer, så blev det “taget som dokumentation for, at han i bund og grund var mærkelig,” og det samme skete, da Kucinich i 2008 igen forsøgte at blive sit partis præsidentkandidat. Men tre år senere er det pludselig så acceptabelt at være veganer, at Bill Clinton nu kan springe ud som én af slagsen og høste ros for det.

“Det er et kulturelt skift. Ikke i samme klasse som accepten af homoseksualitet, men alligevel - et skift,” skriver Weigel.

Helbredsproblemer

I interviewet med CNN fortæller Bill Clinton om sine helbredsproblemer, og hvordan han genetisk er disponeret for hjertesygdomme. I 2004 gennemgik han en firdobbelt bypass-operation, og sidste år måtte han igen under kniven, og det fik ham til at gå radikalt til værks.

Clinton kontaktede en af de kendte amerikanske sundhedsapostle, Dean Ornish, og Ornish sammensatte en hjertesund menu i samarbejde med eks-præsidenten. Ud røg kød, ost og de daglige corn-flakes med mælk. Ind kom frugt, grøntsager, tofu og corn-flakes med mandelmælk.

Ni kilo lettere

Foreløbigt har Clinton tabt sig ni kilo, og hans plan er at komme ned på 84 kilo, det samme, som han vejede som 13-årig, skriver CNN.com.

Hans udmelding kommer samtidigt med, at et universitet i sit cafeteria har lanceret USAs første veganske menu, skriver Inside Higher Ed. Universitetet ligger - af alle steder - i Texas.

Se interviewet med den veganske eks-præsident her.