Thorning skal have ny rådgiver - igen

Lars Kaspersen forlader posten som personlig rådgiver for den socialdemokratiske formand, Helle Thorning-Schmidt, der nu skal ud og finde sin fjerde rådgiver på blot to år.

Foto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere

Der var en, der var to, der var tre og snart flytter en fjerde personlig rådgiver ind i kontoret ved siden af den socialdemokratiske leder, Helle Thorning-Schmidt.

Mandag meddelte Lars Kaspersen den socialdemokratiske partitop, at han forlader skuden i utide til fordel for et job som kommunikationschef i Post Danmark, og dermed skal Thorning-Schmidt endnu en gang på jagt efter en ny strateg.

Rådgiver nummer fire kommer på en svær opgave med kort tid til et valg og en del mandater, der skal hentes ind, hvis regeringsmagten skal på socialdemokratiske hænder, men Lars Kaspersen afviser fuldstændig, at hans afgang skulle have noget at gøre med Thorning-Schmidt personligt eller de dystre meningsmålinger.

»Jeg tror på, at hun kan slå Anders Fogh. Socialdemokraterne har den rette strategi og det rette team, den rette taktik og er på rette vej. Man kan hverken lægge det ene eller andet i dette, andet end private, personlige og professionelle overvejelser for mit vedkommende,« siger han til Ritzau.

Helle Thorning-Schmidt ønskede i går ikke at give et bud på, hvorfor endnu en rådgiver pakker sin kuffert, men konstaterede kort i en pressemeddelelse, at hun har »stor respekt for det valg, Lars har truffet, og ønsker ham held og lykke med de udfordringer, der venter ham«.

Den Socialdemokratiske gruppeformand, Carsten Hansen, er dog ikke glad for timingen.

»Det var drømmejobbet, der kom forbi, og det har vi selvfølgelig forståelse for, men vi er da ærgerlige over, at vi mister ham lige nu, hvor det ser ud til, at vi snart skal have valg,« siger Carsten Hansen, der dog forsikrer, at parterne skilles som venner, selvom både han og flere gruppefæller - dengang Kaspersen tiltrådte - var skeptiske ved udsigten til at have en tidligere Radikal folketingskandidat som Thorning-Schmidts nærmeste.

»Jeg må indrømme, at jeg selv havde mine tvivl, men vi har været utroligt glade for den indsats, han har leveret, og jeg har kun godt at sige om ham,« siger Carsten Hansen, der end ikke har haft tid til at gøre sig tanker om, hvem der skal afløse Kaspersen.

»Jeg fik først beskeden i går (mandag, red.), og alle er jo mere eller mindre på ferie, så vi må se på det om et par uger. Det er vigtigt, at vi finder den rigtige til jobbet.«