Skal du ud at køre på de danske motorveje de næste par uger? Så undgå disse tidspunkter

Lørdag var en stor rejsedag på de danske veje, og hele sommeren vil lørdage blive den mest travle dag i trafikken, forventer Vejdirektoratet. I morgen søndag forventes mere moderat trafik med størst travlhed mellem klokken 15 og 19.

Vejdirektoratet forudser ekstraordinært mange biler på vejene denne sommer, og også Molslinjen og DSB får travlt, for mange danskere holder ferie hjemme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Skal man i disse dage ud på en længere tur i bilen ud i det danske sommerland fra København eller eventuelt mod den tyske grænse, så bør man være opmærksom på, at der kan være travlhed på vejene.

Lørdag har der været mange biler på vejene og kødannelser mellem klokken 11 og 15.

Travlheden kommer efter, at Udenrigsministeriet har opdateret dets rejsevejledninger, og regeringens nye grænselempelser for indrejsende er trådt i kraft. Et krav for, at et land er åbent, er, at landet har færre end 20 nye, bekræftede smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge.

»Der har været rigtig meget trafik og nogle lange kødannelser i dag. Vi har derfor haft nogle ophold i trafikken rundt omkring. Det skyldes også nogle uheld,« oplyser Rune Johansen, vagthavende i Vejdirektoratets trafikcenter.

Forsinkelserne var typisk på 20 til 30 minutter enten ud af København, på Fyn eller ved den dansk-tyske grænse i begge retninger, oplyser han. Med andre ord er de berørte veje blandt andre motorvej E20 mellem København og Kolding samt E45, der går ned til den dansk-tyske grænse.

»En af årsagerne er, at lørdag er denne her famøse skiftedag for sommerhuse. Derfor har der været travlt på ved grænsen med tyskere, der skulle ind i landet, og på grund af danskere, der skulle i sommerhus,« siger Rune Johansen.

Råd: Tag tidligt afsted søndag

I morgen søndag forventes trafiktætheden at være mere moderat på de danske motorveje.

»Vores forventninger efter sådan en stor rejsedag som i dag er, at det typisk ikke er så slemt,« siger Rune Johansen.

Skal man afsted, er det dog et godt råd at køre tidligt på dagen. Trafikken søndag forventes at være tættest mellem klokken 15 og klokken 19.

»Hvis man kan køre tidligt på dagen søndag, så kommer man nemmere gennem trafikken,« siger Rune Johansen.

Mønstret her i sommer forventes ligesom tidligere år at blive, at lørdag er den største rejsedag, søndag byder også på en del trafik, mens hverdagene har mere plads på vejene. Den tætte sommertrafik forventes at fortsætte til og med uge 32, hvor danskerne normalt rejser hjem igen.

Du kan se den aktuelle trafiksituation på danske veje på Vejdirektoratets hjemmeside her.