Singlemødre forarger mandlige læsere

Det stigende antal kvinder, der vælger fertilitetsklinikken frem for kernefamilien, har fået Berlingskes mandlige læsere op fra stolene. Tendensen er samfundets ligkistesøm, mener en læser.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev sat strøm på debatten her på berlingske.dk, da vi kunne skrive, at flere og flere kvinder vælger at blive enlige mødre ved hjælp af donorsæd på en fertilitetsklinik.

Det er testosteronen, der dominerer debatfladen. Mange minder om, at det at få et barn ikke er en ret, men et ansvar, og i mange indlæg rases mod, at Berlingske Tidende kalder disse kvinder for ressourcestærke – flere synes hellere, avisen skal kalde dem ’kræsne’.

Velfærdsstatens ligkiste
- Det er et samfundsproblem, at en mand og en kvinde ikke er villig til at leve i et parforhold, fordi det indskrænker deres personlige frihed (…). Dette betyder nemlig, at den manglende vilje til at tage hensyn til andre er lille og sandsynligvis mindskes, jo længere man er 'fri'. Heri ligger et ordentligt søm til velfærdsstatens ligkiste, skriver ’Leif Sørensen’ og stiller sig enig med debattøren ’Morten’, der skriver:

- Det er egoisme når det er værst. At kvindens ret og krav til at få et barn nu står højere hævet end barnets ret til en far. Faren er såmænd ikke blevet frasorteret, fordi han er alkoholiker eller på anden måde syg og uegnet som far, men alene fordi kvinden med statens velsignelse nu får lov til helt at frasortere en far, fordi hun har et egoistisk og feministisk behov for at blive mor.

Bombardement med kvindelige værdier
’Claus Poulsen’ er mest bekymret for, at barnets opvækst bliver for domineret af kvinder.

- De bliver i forvejen bombarderet med kvindelige værdier i hele institutionstilværelsen, så et velfungerende hjem med både en far og en mor er eneste garanti for at børnene kan fungere nogenlunde normalt når de kommer ud på den anden side af pasnings- og uddannelsestilværelsen, skriver han og beder os andre overveje den omvendte situation: en stigende tendens til mænd, der opfostrer børn helt alene - ’Claus Poulsen’ har en formodning om, at det ville afstedkomme et ramaskrig fra kvinder, der var bekymrede for de små poders mangel på omsorg og tryghed,

Så længe der er kærlighed og opmærksomhed
’Lisbeth N.’ er nu ikke helt sikker på, at man kan værne barnet mod knubs i opvæksten, alene fordi der er en mand til at spille faderrollen:

- Masser af børn vokser op i forskellige familiesammensætninger i dag, og så længe barnet får al den kærlighed og opmærksomhed, det har brug for, er det vel okay. Mange børn vokser op med mor og far og har alligevel et kummerligt liv uden at disse ting er opfyldt.

En enkelt debattør har et meget konkret forslag til, hvordan utilfredse mænd kan være med til at få singlemødrenes vækstkurve til at stagnere. Der skal lukkes for det varme vand for de kvinder, der endnu ikke er nået til fertilitetsklinikkernes tilbud:

- Kære medbrødre. Når I bliver tilkaldt eller lokket til at hjælpe en selvhjulpen enlig kvinde med det, kun I kan, så nægt!

Følg selv hele debatten her.