Racerløb og kapsejlads: Her er de royale sportsgrene

Flere af de danske royale er flittige sportsudøvere, og nogle har gennem tiden opnået gode resultater.

Flere af de danske royale er flittige sportsudøvere, og nogle har gennem tiden opnået gode resultater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Røde løbere, offentlige arrangementer, royale rejser og statsbesøg fylder i kalenderen for det danske kongehus, men i fritiden trækker flere af de royale familiemedlemmer også gerne i træningstøjet.

Når prins Joachim dyrker sin store interesse, er der fart over feltet. Han har nemlig en passion for hurtige biler, og gennem årene har han deltaget i flere racerløb.

Prinsen er en del af racerholdet Cortina Racing, og i år var han og resten af teamet igen at finde på banen under det aarhusianske racerløb Classic Race.

Den 48-årige prins har desuden tidligere afsløret, at han også en gang imellem træner på tennisbanen.

Storebroren, kronprins Frederik, er særdeles aktiv i sportens verden, og han har flere gange givet den gas ved sportsarrangementer som både deltager og publikum.

Kronprinsen har blandt andet gjort sig bemærket som kapsejler, og han har deltaget i flere store mesterskaber som DM, EM og VM i dragesejlads.

Sidste år havde han for første gang sin ældste søn, prins Christian, med på holdet, da de sammen deltog i kapsejladsen Open Danish Dragon Championship i Dragør.

Den 49-årige kronprins har også løbet en lang række maratonløb. I 2013 gennemførte han desuden en Ironman, og søndag den 25. juni i år deltog han i Deloitte Øresund Triathlon.

Også kronprinsesse Mary er en flittig sportsudøver, og allerede som barn dystede hun i bassinet som en del af skolens svømmehold i Tasmanien, hvor hun er vokset op.

Sine færdigheder i vandet viste hun frem i 2012, da hun deltog i svømmestævnet Christiansborg Rundt. Her svømmede hun 2000 meter på under 40 minutter i kanalerne i København.

Den 45-årige kronprinsesse sadler også af og til op og rider en tur på de kongelige heste, og den passion deler hun tilsyneladende med sine døtre, prinsesse Josephine og prinsesse Isabella, der også er blevet fotograferet på hesteryg.

Sporten er dog langt fra det, der fylder mest hos den danske dronning Margrethe, som bruger en stor del af sin fritid på kreative projekter.

Til BT har dronningen tidligere fortalt, at hun og prins Henrik flere gange har stået på ski og redet ture sammen.

Prins Henrik, der er gået på pension, har også udforsket sine kreative evner, som både digter og billedhugger, ved flere lejligheder, mens han også holder meget af at gå på jagt.

De seneste år har prins Henrik eksempelvis inviteret til den såkaldte kongejagt i Gludsted Plantage, hvor der er tradition for at skyde ræve og krondyr.

/ritzau/FOKUS