Politiet har fået knap 300 tip i ubådssag

Politiet vil stadig gerne høre fra personer, der kan bidrage til efterforskningen i sagen om ubåden Nautilus.

Tekniske undersøgelser af ubåden UC3 Nautilus søndag 13. august 2017 ved ØTC Costing Yard ved Nordsøvej i Københavns Nordhavn. Ubådens ejer Peter Madsen er sigtet for uagtsomt manddrab og varetægtsfængslet i 24 dage, efter at torsdagens passager på ubåden, den svenske journalist Kim Wall, stadig ikke er fundet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi har modtaget knap 300 henvendelser i sagen om ubåden og den forsvundne svenske journalist Kim Wall.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse tirsdag

.

De fleste af henvendelserne, der indeholder billeder og videoklip, er kommet i løbet af det seneste døgn.

»Vi vil stadig gerne have offentlighedens hjælp til at fastlægge ubådens færden, samt viden om de dyk den har foretaget,« skriver politiet.

Politiet ved, at ubåden sejlede ud 10. august omkring klokken 19.00 samt at den sejlede i området ved Middelgrund i den næste times tid.

»Seneste foto, som vi har fået fra vidner, er taget omkring klokken 20.30. Derefter ved vi, at den har været nær et handelsskib omkring midnat mellem torsdag og fredag i samme område, og endelig ved vi, at ubåden først ses igen i Køge Bugt 11. august klokken cirka 10.30.«

Politiet vil derfor gerne tale med vidner, der har oplysninger om ubådens kurs og dyk i tiden mellem 20.30 torsdag og 10.30 fredag.

Mandag afsluttede politiet de tekniske undersøgelser af ubåden samt en egentlig ransagning.

Politiet ønsker af hensyn til den videre efterforskning ikke at oplyse om, hvad der er fundet ved undersøgelsen og ransagningen.

Ubåden Nautilus sejlede ud med Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall. Ubåden sank fredag, og kort tid efter blev Peter Madsen, ejeren, anholdt og sigtet for drab på den svenske journalist.

Kvinden er dog endnu ikke blevet fundet.

Mandag konkluderede dansk politi, at ubådens forlis »angiveligt er sket som en bevidst handling«.