P-vagt gav politiet p-afgift foran pizzeria

Betjente fra Nordsjællands Politi blev mødt af en bøde på 750 kroner i forruden på deres patruljevogn, da de mandag vendte tilbage til bilen efter en politiopgave i Espergærde.

Der var ingen kære mor, da politiet mandag fik en p-bøde i Espergærde for at holde parkeret på kundeparkeringen ved et lokalt pizzeria. Foto: Ida Marie Odgaard Fold sammen
Læs mere

Nordsjællands Politi stod med håret i postkassen, da de under en politiopgave mandag parkerede på en p-plads, der tilhører pizzeriaet Big Ben i Espergærde.

Da de kom tilbage til patruljevognen, sad der nemlig en p-afgift på 750 kroner i bilens forrude. Det skriver Helsingør Dagblad.

Ifølge dansk lovgivning gælder færdselsloven dog ikke for politiets patruljevogne, som gerne må holde parkeret på zoner, hvor det under normale omstændigheder ikke er tilladt. Men den detalje lod p-vagten fra det private parkeringsselskab Din Parkering sig ikke stoppe af.

Det gav anledning til lidt af en overraskelse på Helsingør Politigård, som skyndte sig at kontakte parkeringsselskabet, da betjentene mandag formiddag fortalte om p-afgiften.

Men ifølge Dennis Balswel, direktør for Din Parkering, handlede p-vagten efter selskabets regler.

Den pågældende p-vagt havde uden held ledt efter betjentene på pizzeriaet og konstaterede, at der ikke var udrykningsblink på vognen, og at der ikke så ud til at være optøjer i nærområdet, som krævede politiets tilstedeværelse netop der.

Derfor vurderede vagten, at politibilen holdt ulovligt parkeret ved pizzeriaet og udskrev en p-afgift til betjentene.

Afgiften blev dog annulleret efter en forklaring fra politiet.