Loyal to Familia-mænd står til mindst fire år i våbensag

Bandemedlemmer forsøges straffet i både Aarhus og København med ændret bandeparagraf om våben.

(ARKIV) Bandegrupperingen LTF / Loyal To Familia og politi den 26. marts 2013. Kampen om at komme bandekriminaliteten til livs samler der sig nu et flertal i Folketinget, som vil se nærmere på de mange bandemedlemmer, der er på kontanthjælp. Det skriver Ritzau søndag den 12. november 2017.. (Foto: Scanpix/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To mænd, som ifølge politiet er forbundet med banden Loyal to Familia, vil komme til at mærke to skærpelser af straffeloven, hvis det står til Østjyllands Politi.

Mændene er netop blevet tiltalt for at ville hente en revolver og en pistol, som lå gemt i Tilst i den nordvestlige del af Aarhus.

Det var 7. juli om aftenen, at de begav til området ved institutionen Familieskolen for at hente de to gemte våben, hævdes det i anklageskriftet.

Bare syv dage forinden trådte en stramning af straffeloven i kraft. Den siger, at straffen kan fordobles i forhold til det normale i sager om farlige våben, hvis forbrydelsen indgår i en voldelig konflikt mellem to grupper, altså i opgør mellem for eksempel bander.

Og nu mener Østjyllands Politi altså, at mændene kan rammes af lovændringen. De to tiltalte var nemlig ifølge anklagemyndigheden knyttet til Loyal to Familia, som i sommer havde en mængde voldelige opgør med Brabrandgruppen.

Også en lovstramning fra maj optræder i sagen. Den handler om, at minimumsstraffen for skydevåben er hævet fra fængsel i et år til to år.

Resultatet er, at Østjyllands Politi har besluttet at rejse tiltale i en nævningesag. Det indebærer, at man vil kræve en straf på mindst fire års fængsel.

Oveni risikerer de tiltalte, der begge er i 20'erne, at blive udvist af Danmark. Mændene har afghansk statsborgerskab, oplyser specialanklager Lars Petersen.

De to nægter sig skyldige i sagen, som indledes ved Retten i Aarhus 7. december.

I øvrigt mener anklagemyndigheden, at de fik en lang næse, da de nærmede sig Tåstumvænget i Tilst. Forinden havde politifolk nemlig fundet og fjernet revolveren og pistolen, kan man læse i anklageskriftet.

Også Københavns Politi tester nu lovstramningen om fordobling af straffen for våben, der bruges af grupper, som er involveret i voldelige opgør. I to tilfælde er der rejst tiltale, oplyser advokaturchef Katrine Krejbjerg.

Den ene sag drejer sig om en mand, der er anklaget for at besidde en skarpladt pistol. Den behandles af Københavns Byret 6. og 12. december.

Den anden retter sig imod ni LTF'ere, der forleden blev tiltalt for at have gemt en pose i en buskads med en maskinpistol og tre magasiner.

/ritzau/