Ny kandidat melder sig i kampen om at blive Allerslevs efterfølger

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lignede en kåring af den radikale gruppeformand Tommy Petersen, men nu får han en modkandidat, når det radikale bagland skal vælge ny frontfigur efter Anna Mee Allerslev.

Onsdag aften har medlem af København Borgerrepræsentation Mia Nyegaard (R) meldt sig på banen – selv om Anna Mee Allerslev gentagne gange på pressemødet onsdag eftermiddag sagde, at en enig gruppe havde peget på Tommy Petersen. Det skriver Politiken.

»Jeg er klar til at stille mig frem som spidskandidat, fordi jeg vil et København, hvor vi har fokus på socialpolitikken, samtidig med at vi skaber fremtidens København med fokus på børn, det grønne og erhvervslivet,« siger Mia Nyegaard til Politiken.

Pladsen som radikal frontfigur i hovedstaden blev ledig, da beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) onsdag eftermiddag på et tætpakket pressemøde fortalte, at hun forlader samtlige politiske poster. Det sker efter en stribe afsløringer i BT af borgmesterens gratis udlån af rådhussalen på Københavns Rådhus, af hendes lån af et festlokale hos en kommunal leverandør, af hendes mange spørgsmål til embedsværket, og af at hun har blandet sig i en privat vens byggesag.

En enig radikal gruppe har peget på Tommy Petersen, der i et interview med Ritzau onsdag eftermiddag erklærede sig klar til at tage udfordringen op.

»Jeg stiller mig i hvert fald til rådighed som en af kandidaterne, og jeg glæder mig meget til at snakke med medlemmerne af partiet. Jeg håber selvfølgelig, at de kan bakke op om mit kandidatur,« sagde han.

Britt Bendixen: Det var et chok, da jeg blev forelsket i en kvinde

På et møde onsdag aften har forretningsudvalget i Hovedstadens Radikale Venstre besluttet ikke at indstille, hvem der skal være ny spidskandidat. Det bliver op til medlemmerne at afgøre på et møde, der finder sted fredag klokken 17, skriver partiet på sin hjemmeside. Interesserede kandidater kan melde sig frem til torsdag middag.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra både Mia Nyegaard og Tommy Petersen.

'Den store bagedyst': Seere undrer sig over én detalje - 'Are you kidding me!'

Tidslinje Anna Mee-sagen

Mia Nyegaard