LTF-leder forud for afgørelse om udvisning: »Jeg er jo ikke indvandret hertil«

Lederen af banden Loyal to Familia (LTF) kræves udvist for trusler mod en betjent. Mandag afgav den 30-årige dansk-pakistaner selv forklaring i retten.

Op mod 40-50 medlemmer af LTF mødte op ved Københavns Byret, da sagen mod bandelederen Shuaib Khan blev indledt 27. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag ventes Byretten i København at tage stilling til, hvorvidt leder af banden Loyal to Familia (LTF), Shuaib Khan, skal udvises fra Danmark.

Khan er tiltalt for at have truet en betjent i forbindelse med en visitation på Blågårds Plads på Nørrebro i København, hvor LTF har base, og som en del af sagen har anklagemyndigheden krævet den 30-årige dansk-pakistaner udvist, såfremt han dømmes.

I forbindelse med den verserende sag er det kommet frem, at Shuaib Khan i en længere periode har opholdt sig ulovligt i Danmark.

Khan har haft midlertidigt ophold i Danmark frem til 2010, men fik herefter ikke fornyet sin tilladelse.

Et forhold, han først blev bekendt med, da han blev løsladt efter en afsoning i 2013 og henvendte sig til Udlændingestyrelsen.

»Jeg var fuldstændig chokeret,« fortæller han om sin reaktion, da han blev bekendt med, at han har opholdt sig ulovligt i landet.

 

»Hvordan kan jeg opholde mig ulovligt i en nation, hvor jeg er født,« spørger han retorisk og fortsætter:

»Jeg er jo ikke indvandret hertil.«

Under retsmødet mandag fortalte den 30-årige dansk-pakistaner, at han henvendte sig på den pakistanske ambassade, der nægtede at udstede ham et nyt pas. Et pas er nødvendigt for at få en ny opholdstilladelse.

Efter en længere periode i limbo lykkedes det med en ansøgning fra september 2015 for Khan at få fornyet sin opholdstilladelse.

Født og opvokset i Danmark

Shuaib Khan er født på Rigshospitalet i november 1986 og har boet i Danmark siden. Hans forældre bor i Danmark, og det samme gør fire af hans søskende, mens to andre bor i Storbritannien. Alle hans søskende har dansk statsborgerskab.

Anklager Henrik Bergqvist stillede under retsmødet en række spørgsmål for at få belyst, hvordan Shuaib Khans tilknytning til Pakistan er. Blandt andet ville anklageren vide, om Khan taler sproget brugt i Pakistan.

»Når jeg taler med min mor, taler vi dansk, men så kommer der nogle gange nogle ord på pakistansk. Så kommer der nogen ord i en sætning, men så fortsætter vi på dansk,« forklarede Shuaib Khan.

Shuaib Khan fortalte også, at han flirtede med politik, da han var yngre.

»Jeg har været medlem af Venstre. Jeg går meget op i samfundet. Det kan jeg ikke lade være med,« fortalte han i retten.

Anklageren ville ligeledes vide, om Khans far, den tidligere lokalpolitiker Wallait Khan, har stillet op til en borgmesterpost i Pakistan og ejer jord i landet, som flere medier tidligere har skrevet.

Men der er ifølge Khan alene tale om »smædekampagner«, der er sat i gang af andre kræfter i det dansk-pakistanske miljø i et forsøg på at forpurre Wallait Khans politiske karriere i Danmark, hævder LTF-lederen.

LTF-lederen nægter sig skyldig i tiltalen.

Der ventes at falde dom i sagen mandag eftermiddag.