Forstå bandekrigen i København på 210 sekunder

Berlingske giver dig her overblikket over den verserende bandekonflikt i København. Se med i videoen.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bandekrigen har denne sommer sat sit tunge præg på København. Skyderierne er blevet hverdag på Nørrebro og i Nordvest, og flere tilfældige er i løbet af de seneste måneder blevet ramt af vildfarne kugler.

Berlingske har hen over sommeren intenst dækket udviklingen i bandemiljøet i hovedstaden. Få et overblik over konflikten i den 210 sekunder lange video herover.

Har du mod på mere, kan du læse et udvalg af vores fem mest centrale artikler her:

1. Brothas taler ud om bandekrigen: »Nu får du hele historien«

Efter flere dages opsøgende arbejde i Mjølnerparken, hvor konfliktens ene part, Brothas, holder til, fik vi et interview med en talsmand fra gruppen. I interviewet fortæller han, at særligt en episode fra Spanien til mange millioner kroner ligger bag konfliktens eskalering i København.

2. LTF forsvarer sig i stort interview: Vi er ikke kriminelle

Lederen af konfliktens anden part, LTF, stillede tidligere på sommeren op til et stort interview med Berlingske. Han nægtede at forholde sig til, hvorvidt LTF lå i konflikt med andre grupperinger, men bekræftede, at han er leder af banden og løftede lidt af sløret for, hvad LTF er for en størrelse.

3. Flere bander har rottet sig sammen i bandekrigen

Foruden Brothas og LTF, der er nøgleaktører i konflikten, spiller andre gadebander også en rolle. Mange af medlemmerne i banderne har kendt hinanden i en årrække, og gammel uvenskab på tværs af grupperingerne spiller derfor også en rolle, vurderer politiet.

4. Politiet sætter hårdt mod hårdt

Politiet har med flere værktøjer - alt fra oprettelse af visitationszoner til en helikopter, der hænger i luften over byen hver aften - forsøgt at få styr på bandekonflikten. I første omgang er det hårde metoder, der skal til for at få hovedstaden tilbage til en normaltilstand, fortalte den nytiltrådte politidirektør i København, Anne Tønnes, i et eksklusivt interview med Berlingske.

5. Børn og unge er blevet opsøgt af LTFere

Inden bandekrigen for alvor eskalerede kunne Berlingske beskrive, hvordan LTF ekspanderede. Ikke bare ved at forsøge at få fodfæste i andre byer rundt omkring i landet, men også ved at rekruttere børn og unge i byen.