Læger kan ikke finde årsag til 20-årigs død på festival

Retsmedicinere har forgæves forsøgt at finde ud af, hvorfor en 20-årig kvinde døde på Roskilde Festival.

Lejren hvor en 20-årig kvinde, der døde på Roskilde Festival sidste år, boede. Det har ikke været muligt at fastslå dødsårsagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Det har været umuligt at fastslå årsagen til, at en 20-årig kvinde døde på Roskilde Festival sidste år.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Der er ifølge politiet hverken blevet fundet spor af alkohol, stoffer, lattergas, forgiftning eller andet, der kan have taget livet af kvinden.

Der er heller ikke fundet tegn på vold, eller at der skulle ligge en forbrydelse bag dødsfaldet.

- Retsmedicinerne har foretaget meget, meget grundige undersøgelser for at finde en dødsårsag. Derfor har det også taget lang tid. Men alligevel har det desværre ikke givet noget resultat, siger vagtchef Carsten Andersen til Ritzau.

Det var natten til 2. juli 2016, at den 20-årige kvinde fik vejrtrækningsproblemer, mens hun sov sammen med en veninde i sit telt. Veninden og andre ydede førstehjælp.

Derefter blev hun kørt til sygehuset, men hendes liv stod ikke til at redde.

Efterfølgende blev der foretaget en obduktion af liget. Men den kunne ikke kaste lys over, hvad den 20-årige kvinde var død af. Derfor blev der foretaget yderligere prøver, og det er dem, der nu er kommet svar på.

- I begyndelsen var der mistanke om, at det kunne være lattergas, hun var død af. Men det kunne også være så meget andet. Desværre er vi ikke blevet klogere, lyder det fra Carsten Andersen.

På sidste års festival flød det med lattergas-ampuller på pladsen og mellem teltene. Lattergas bruges til bedøvelse, men anvendes også som et rusmiddel.

Hvis man indtager lattergas i ren form er der fare for at blive kvalt.

Det var første gang i fire år, at en person døde på Roskilde Festival. I 2012 mistede en 20-årig svensk mand livet på grund af indtagelse af narkotika.

/ritzau/