20-årig kvinde død på Roskilde Festival: Vennerne efterlader smuk hyldest

Lejren hvor en 20-årig kvinde, der døde natten til lørdag, boede på festivalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Natten til lørdag afgik en kun 20-årig kvinde fra københavnsområdet ved døden, efter hun var blevet fundet i sit telt på Roskilde Festival med vejrtrækningsproblemer. Efterfølgende blev hun hastet på hospitalet, men hendes liv stod ikke til at redde. Lørdag aften er den lejr, hvor den afdøde kvinde boede på festivalen, rømmet. Men lejrkammeraterne til den afdøde har efterladt en smuk hyldest.

To kors, et i hvid og et i sort, lavet af knækkede teltpæle står i den våde jord, hvor den 20-årige kvindes lejr for under 24 timer siden lå. Lige ved de to kors er et skilt, hvor der står 'Camp Mandy' omgivet af hjerter.

Lejren er tom nu, de tidligere beboere er taget hjem. Alt for berørte at deres venindes død til at være på festival.

Men tilbage står mindet fra lejrkammeraterne, som en rørende hyldest til deres ven. Venner og veninder har fået tilbudt krisehjælp.

Nyheden om det tragiske dødsfald kom tidligt lørdag morgen, hvor Midt- og Vestsjællands Politi beskrev dødsfaldet på Twitter.

Ifølge politiet er det fortsat ikke fastslået, hvad der tog livet af kvinden.

Men politiet har tidligere beskrevet, at kvinden kom hjem til lejren fredag aften i godt humør og uden at vise tegn på, at noget skulle være galt.

Få timer senere fandt en ven fra lejren den nu afdøde kvinde i sit telt med vejrtrækningsproblemer. Hjælpen blev hurtigt tilkaldt, førstehjælp blev udført på stedet og den unge kvinde blev fragtet på hospitalet, hvor hendes liv desværre ikke stod til at redde.

I løbet af lørdagen blev der udført det såkaldte 'ligsyn', men det kunne ikke fastslå en dødsårsag. Midt- og Vestsjællands Politi forventer dog, at det vil ske ved en obduktion af kvinden en af de kommende dage.

Ifølge BTs mand på stedet var der lørdag formiddag en meget trykket stemning i og omkring den pågældende lejr, hvor kvinden boede.

»Folk stimler sammen i lejren og krammer hinanden. Flere af dem er tydeligt berørte og står og græder, mens de krammer hinanden, og flere af personer i lejren har pakket deres ting og er taget grædende derfra,« fortallte han.