Kronprinsesse Mary tager inspiration, viden og en hemmelig idé med fra Women Deliver

Efter fire dage med ligestillingsdebat i Bella Centeret i København, fortæller Kronprinsesse Mary, protektor for konferencen, hvad hun tager med fra Women Deliver.

»Ligesom alle andre deltagere, tager jeg nye kontakter, ny viden, nye ideer og en masse inspiration med mig til at fortsætte arbejdet for kvinders rettigheder,« lyder det fra Kronprinesse og Mary, som torsdag sagde farvel til Bella Centret og Women Deliver, som hun har været protector for i de seneste dage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inspiration, viden og ideer, hun allerede har holdt indledende møder omkring. Det er, hvad Kronprinsesse Mary tager med sig fra Women Deliver-konferencen i København, som hun er protektor for.

»Women Deliver-konferencen er både ambitiøs og handlingsorienteret. Jeg tager især den positive energi, der har været om agendaen om kvinders trivsel, med mig. Konferencen er det sted, hvor vi samles og deler erfaringer om, hvad der er de bedste løsninger i praksis, og hvor vi deler viden om, hvordan man udfører dem,« siger Kronprinsesse Mary.

Derfor er især størrelsen af Women Deliver vigtig, slår Kronprinsessen fast. Hun har til konferencen mødtes med de 14 unge fra forskellige dele af verden, som hendes egen fond, Mary Fonden, har sponseret, så de kunne deltage.

Kontakter og muligheder

På konferencen fortalte de unge til Kronprinsessen, at de tog meget ny viden, kontakter og muligheder med sig hjem. Det kan de unge bruge til at skabe nye tiltag, som kan forbedre kvinders rettigheder. Det er tiltag, som er vigtige at følge op på og evaluere, siger Kronprinsessen.

Kronprinsesse Mary mener desuden, at konferencen er kommet på et meget afgørende tidspunkt, fordi det er den største af sin slags siden vedtagelsen af de nye globale udviklingsmål. Konferencen er således en unik platform for at accelerere implementeringen af den dagsorden, mener hun.

For Kronprinsessens eget vedkommende vil hun ikke sige, hvad hun konkret tager med fra konferencen, men hun fortæller, at hun har en idé, som hun allerede har haft indledende møder om. Mere vil hun dog ikke sige om den sag, før der er blevet arbejdet videre med den.

»Men ligesom alle andre deltagere, tager jeg nye kontakter, ny viden, nye ideer og en masse inspiration med mig til at fortsætte arbejdet for kvinders rettigheder. Det er alt sammen noget, der kan føre til noget videre i fremtiden,« siger hun.

»Men generelt set håber jeg, at endnu flere lande tager ejerskab for den nye udviklingsdagsorden, og at de forpligter sig til at skabe en strategi for implementeringen, så vi kommer til at se resultater for kvinder og piger rundt omkring i verden,« slår hun fast.

Kronprinsessen synes især, det har været spænende at høre om nogle af de innovative løsninger, som f.eks. den danske Safe Delivery App, og hun håber og tror, at de møder, folkene bag app’en har haft i løbet af konferencen, kan hjælpe med at opskalere de løsninger, som app’en byder på.

»Jeg tror, at konferencen kommer til at betyde rigtigt meget for dem. Og jeg håber, at de unge mennesker, jeg har mødt, tager hjem fra konferencen med styrket energi og inspiration, som i sidste ende kan styrke deres arbejde i deres eget land for kvinder og pigers rettigheder og ligestilling«.

Virksomhederne og rettighederne

Derudover er Kronprinsesse Mary glad for, hvor meget privatsektoren har været involveret i konferencen. Hun påpeger, at flere danske virksomheder allerede har kvinders rettigheder på deres dagsorden.

»Der er allerede nogle rigtig gode eksempler på danske virksomheder, som har en dansk tilgang til deres arbejdspladser i udlandet. Virksomhederne ser, hvad det betyder, når de gør det rigtige for kvinder på arbejdspladsen. Det er både økonomisk fornuftigt for virksomhederne, og at det er det rigtige at gøre,« slår Kronprinsessen fast.