Kæmpe abe og Rolex-værk stjålet fra museum i Kolding

Med nogle ugers mellemrum har Trapholt i Kolding haft indbrud. Politiet søger nu offentlighedens hjælp.

Det er blandt andet en 30 kilo tung version af den klassiske Kay Bojesen-abe, der er forsvundet fra museet Trapholt i Kolding. Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

To meget karakteristiske kunstværker er i den seneste tid forsvundet fra museet Trapholt i Kolding.

Natten til 10. december begik flere gerningsmænd indbrud mod museet, og der blev blandt andet stjålet en cirka 30 kilo tung Kay Bojesen-abe.

Nytårsnat blev der kort efter midnat begået endnu et indbrud. I den forbindelse forsvandt værket "Rolexgate" af kunstneren Marco Evaristti. Formentligt var to gerningsmænd på spil denne gang.

Værket "Rolexgate" forestiller indgangen til koncentrationslejren Auschwitz. Det er blandt andet lavet i guld og diamanter. Og i toppen af indgangspartiet har kunstneren indstøbt et Rolex-ur.

- Til brug for efterforskningen efterlyser politiet vidner eller andre, der kan bidrage til opklaringen af indbruddene, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse torsdag morgen.

- Det kan ikke udelukkes, at der er tale om de samme gerningsmænd til begge indbrud, lyder det videre.

Politiet oplyser, at gerningsmændene ved indbruddet nytårsnat kan have cyklet til gerningsstedet. Måske har nogen set personer omkring Trapholt eller personer, som cyklede i området, mener politiet.

/ritzau/