Jelved klar til kompromis

- Men først efter valget, understreger den radikale leder.

Marianne Jelved er i modvind. Fremtrædende socialdemokrater taler anonymt om behovet for en ny radikal leder, og vælgerne er så småt begyndt at sive fra Det Radikale Venstre.

I sommer blev De Radikales skatte-, skole- og udlændingepolitik præsenteret som ultimative krav, men den radikale leder Marianne Jelved fastslår, at partiet er indstillet på at indgå kompromiser efter et valg. Men ikke før - og ikke om alt, skriver dagbladet Børsen tirsdag.

»Hvis vores stemmer skal bruges til flertal, så koster det noget. Nøjagtig som det koster noget, når Pia Kjærsgaards stemmer skal bruges. Dansk Folkeparti er ikke for skattestoppet. De accepterer det. Det har en pris. Det er det kompromis, de har indgået med V og K. Vi skal indgå nogle andre slags kompromiser. Vi har en anden måde at gøre vores »pris« op på. Det forhandler vi bagefter et valg. Det forhandler vi ikke før et valg. Vælgerne kan gøre ligesom de har gjort i 100 år. Have tillid til, at dem de vælger ind i Folketinget, finder ud af at samarbejde,« siger Marianne Jelved til Børsen.Kilde: Børsen