Hævnlyst fik genbo til at udpege adresse for trippeldrab

25-årig, der er tiltalt for tredobbelt drab, ville give en gruppe tæsk. Han har ikke dræbt dem, forklarer han.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skulle uddeles tæsk som hævn for et tidligere overfald. Der skulle ikke begås drab. Det forklarer en 25-årig tiltalt i Retten på Frederiksberg, hvor han er anklaget for et tredobbelt drab.

Den 25-årige er genbo til den lejlighed, hvor de tre venner Phillip Rasmussen, Suhaib Jaffar og Mike Vinther blev fundet dræbt i november 2015. De blev henholdsvis 19, 23 og 24 år.

Ifølge den tiltaltes forklaring havde de få dage inden drabene slået og sparket ham. Derfor havde han lyst til at "give dem en røvfuld".

Det fik ham til at tage kontakt til en Bandidos-rocker, der tidligere var blevet overfaldet af den såkaldte Vanløse-gruppe, som de tre dræbte tilhørte.

- Jeg ville have, at de skulle have en omgang tæsk. Jeg vidste, at han var blevet overfaldet af dem. Det var jeg også, så jeg tænkte, at vi måske kunne give dem tæsk sammen, siger den 25-årige.

Bandidos-medlemmet, som den tiltalte mødtes med, var Umar Ashgar. Ashgar var på det tidspunkt rockergruppens krigsminister fra afdelingen i Holbæk.

Han blev ligeledes sigtet for at have dræbt de tre i lejligheden, men er ikke længere i live. Han begik selvmord i sin celle.

Den tiltalte og Ashgar mødtes tre gange forud for drabene. I løbet af møderne gav den 25-årige adressen på lejligheden på Christians Paulsens Vej 26, hvor drabene fandt sted.

Den tiltalte boede på det tidspunkt i en bygning overfor. Han sagde flere gange, at han gerne ville hjælpe med at uddele tæsk, men fik ifølge sin egen forklaring ikke lov.

- Det lød (på Ashgar, red.), som om han ville gøre noget ved det. Han sagde ikke hvad, siger den 25-årige.

Obduktionen af de tre mænd viste, at de formentlig lå og sov, da de blev skudt og dræbt.

Den eller de personer, der stod bag drabene, kom ind i lejligheden midt om natten via et køkkenvindue. Uden for vinduet var der opsat stillads, og der blev fundet sålaftryk både på stilladset og ved vindueskarmen i køkkenet.

Tre mænd er tiltalt i sagen. Men ifølge anklageskriftet var det kun to af dem, der udførte drabene med et haglgevær og en revolver.

/ritzau/