Grænsekontrol skaber kø syd før den dansk-tyske grænse

Bilister på vej hjem fra vinterferie i Europa holder i en otte kilometer lang kø før den danske grænse.

Den midlertidig grænsekontrol er blevet forlænges på ny. Lørdag har det givet problemer for bilister, der er på vej tilbage til Danmark efter vinterferie i Europa. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frøslev: Trafikanter, der er på vej tilbage til Danmark i bil efter vinterferie i Europa, sidder lørdag eftermiddag i en otte kilometer lang kø i Nordtyskland inden grænsen til Danmark

Det er grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse, der er årsagen til den lange kø, der kan betyde ekstra køretid på tre kvarter. Det skriver TV Syd.

- Grænsekontrollen er helt sikkert medvirkende til den tunge trafik. Bilisterne skal jo nærmest ned i skridtgang, når de skal over grænsen, siger politikommissær Anders Hansen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV Syd.

Politiet har åbnet et ekstra spor på motorvejen, så trafikken kan glide lidt bedre. På den måde er det håbet at nedbringe den ekstra køretid til maksimum en halv time.

Men selv om trafikken er tæt, opretholder politiet grænsekontrollen. Bilisterne kan altså fortsat forvente at blive vinket ind til siden for at skulle vise pas ved indrejsen til Danmark.

Politikommissær Anders Hansen regner med, at køen ved grænsen vil fortsætte helt til i morgen, fordi mange danskere også kommer hjem fra vinterferie i løbet af søndagen.

Forud for vinterferien havde Vejdirektoratet udsendt varsel om, at grænsekontrollen ved den tyske og svenske grænse kunne resulterer i kødannelse - særligt omkring de travle hjemrejsedage, der forventes at være lørdag og søndag.

Den 4. januar oplyste regeringen, at Danmark med omgående virkning indførte grænsekontrol ved grænsen til Tyskland.

Kontrollen består i stikprøvekontroller, og det er altså ikke alle biler, der bliver vinket ind til siden, når de eksempelvis skal forbi en af de 13 overgange, hvor kontrollen er sat op i Sønderjylland.

/ritzau/