Frivillige gør »interessant« fund under eftersøgningen af forsvundne Kim - politiet afviser sammenhæng

Peter Madsen står sigtet for uagtsomt manddrab på den svenske journalist Kim Wall.
Læs mere
Fold sammen

Artiklen er opdateret onsdag kl. 8 med Københavns Politis reaktion.

Den svenske søredningstjeneste har gjort et bemærkelsesværdigt fund i den danske side af Øresund, som man mener kan relatere sig til den svenske journalist Kim Walls mystiske forsvinden.

Det skriver svenske Aftonbladet.

Søredningstjenesten er på eget initiativ stævnet ud for at lede efter spor efter den 30-årige kvinde, som ikke er blevet set, siden hun smilende vinkede til forbipasserende fra tårnet på opfinder og amatørastronaut Peter Madsens hjemmebyggede ubåd Nautilus.

Men kort før klokken 21 tirsdag aften gjorde den svenske søredningstjeneste et fund, som muligvis kan være et skridt i retning mod opklaringen af, hvad der skete med den unge freelancejournalist, som var på reportagetur med opfinderen, som går under navnet Raket-Madsen, i arbejdsmæssigt øjemed torsdag i sidste uge.

»Vi har gjort et fund, som vi vurderer kan være af interesse, og vi har tippet myndighederne. Nu søger vi videre i samme område,« siger Fredrik Winbladh fra søredningstjenesten.

Onsdag morgen oplyser Københavns Politi i et tweet, at det drejer sig om en redningsvest, og at den formentlig ikke relaterer sig til sagen.

Politiet har hele tirsdagen foretaget eftersøgning med fly, ligesom ubåden er bjærget og ransaget, men politiet ønsker af hensyn til sagens videre efterforskning ikke at fortælle, om man har fundet noget interessant.

Københavns Politi har indtil videre fået knap 300 henvendelser i sagen. Mange har sendt foto og videoklip af ubåden i forbindelse med dens sejlads i Øresund torsdag aften, men ønsker fortsat at høre fra borgere, der kan fastlægge ubådens færden.

Den mystiske ubåd-sag lagde fra kaj i weekenden, da ubåden 'UC3 Nautilus' blev meldt forsvundet klokken 02.30 fredag nat og først små otte timer senere atter blev spottet i området syd for Drogden Fyr i Køge Bugt.

Da den svenske journalist ikke var om bord, blev ejer og kaptajn Peter Madsen kort efter sigtet for at dræbe Kim Wall på et ukendt sted på en ukendt måde. Lørdag blev han i stedet varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab.

Foto: Anders Valdsted. Ved 19.30-tiden torsdag aften 10. august blev dette billede af den hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus taget i Københavns havn. Fold sammen
Læs mere

46-årige Peter Madsen har siden anholdelsen ændret forklaring over for politiet. Den første gik på, at han klokken 22.30 satte den svenske journalist af på Halvandet på Refshaleøen i København. Denne forklaring er altså siden ændret, men til hvad er endnu ukendt for offentligheden.